Molde gikk på en smell i Conference League på torsdag da de tapte 2–3 for Djurgården. Men i Eliteserien fortsetter de å herje. Etter seieren i Stavanger har de nå 15 seiere på rad i Eliteserien.

Molde fikk en drømmeåpning på kampen. Etter bare tre minutter fikk David Datro Fofana ballen på dødlinjen inne i sekstenmeteren. Ivorianeren hadde flust av Viking-spillere foran seg, men det stoppet ham ikke. Først kjørte han tunnel på Gianni Stensness, deretter dro han seg inn i feltet og banket inn ledelsen.

– Det første målet var veldig bra. Jeg gjør dette alltid på trening. Jeg visste jeg kom til å score, sa Fofana til Discovery etter kampen.

– Jeg kommer til å sove godt i kveld, la spissen til.

STORTALENT: David Datro Fofanas første scoring var en perle. Foto: Carina Johansen / NTB

For Viking var lenge det beste laget i første omgang, men rett før pause vartet bortelaget opp med strålende kombinasjonsspill. Knudtzon spilte vegg med Kristian Eriksen og på første touch brukte Knudtzon utsiden av høyrefoten til å plassere ballen i lengste hjørne.

Ti minutter ut i andre omgang satte Djibril Diop inn reduseringen, men Fofana og Molde svarte umiddelbart. Fire minutter etter satte 19-åringen enkelt inn Moldes tredje.

– «Foffa» er gedigen i dag, sa Molde-trener Erling Moe til Discovery om Fofana.

TALENT: Niklas Ødegård (18) ville også være med på leken mot Viking. Han scoret kampens siste mål. Foto: Carina Johansen / NTB

Og de ga seg ikke der. Med hjelp av krysstangen fikk Niklas Ødegård satt inn Moldes fjerde.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi drar herfra med tre poeng. Vi straffet dem utrolig hardt, sa Moe.

Molde satte poengrekord i Eliteserien i 2014 med 71 poeng. Før de siste to rundene har de allerede slått rekorden de satte den gang. Seriemesteren har nå 72 poeng. Bodø/Glimt overtok rekorden til Molde i 2020-sesong, da de fikk utrolige 81 poeng.