Det opplyser statskanalen selv onsdag formiddag.

– Det var en overraskende nyhet. Nå snakker du med en som til de grader har jobbet med og opplevd nesten alle «Sportsrevyene», i alle fall den første i 1960, sier Arne Scheie (78) til VG.

Han husker tilbake til kampen mellom Norge og Sverige på Ullevaal. Norge vant 3–1 etter mål av Rolf Birger Pedersen, Bjørn Borgen og Harald Ove Hennum.

– Du fikk den store fotballverdenen inn på en liten skjerm. Jeg var en veldig ivrig seer, og så var jeg så heldig å få jobbe med det i 43 år. Jeg kommer til å savne det så til de grader. Det er vemodig og trist som sportsinteressert at Sportsrevyen blir borte, sier Scheie.

Dag Erik Pedersen (63) husker godt at han gikk inn i programlederjobben med ærefrykt.

– Jeg tenkte: «Herregud, hva f*** gjør jeg her?» Det var samme studio som der Knut Bjørnsen, Knut Th. Gleditsch, Jarle Høysæter, Arne Scheie, Rolf Hovden og Per Jorsett hadde stått. Det var nesten surrealistisk. «Skal lille meg lede dette?», tenkte jeg. Det var en ærefrykt og respekt for jobben da jeg kom inn, men så blir man jo vant til det å være på luften, sier Pedersen til VG.

Pedersen ble født i 1959, altså året før Sportsrevyens første sending. Han ledet programmet en rekke ganger siden slutten av 90-tallet.

– Det er veldig rart, overraskende og trist. Det er et program som har gått siden jeg ble født. Jeg synes Sportsrevyen har tålt tidens tann og vært et flott produkt, sier Pedersen.

NRK-DUO: Her er Anne Rimmen og Dag Erik Pedersen under Idrettsgallaen 2016. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

Tidligere programleder Anne Rimmen (41) omtaler det også som «trist».

– Sportsrevyen har alltid vært der, iallfall så lenge jeg kan huske. Jeg har hatt veldig mange kule jobbøyeblikk i det studioet der. Det var en trist nyhet, sier Rimmen til VG.

Det øyeblikket som kanskje sitter igjen sterkest, er hennes første sending da hun intervjuet Bjørn Svindal, faren til Aksel Lund Svindal, om sønnens stygge fall i Beaver Creek vinteren 2007.

– Det var en sterk historie å ha på luften, gjenforteller Rimmen.

NRKs sportsredaktør Espen Olsen Langfeldt sier til egen kanal at strammere økonomiske rammer gjør at de er nødt til å kutte i alle divisjoner og innholdsmiljø.

– Det forstår jeg. Økonomi slår gjennom overalt, dessverre. Jeg kan ikke kommentere de budsjettene, men skal man være med i dag, må man ha først og fremst direktesendinger av live idrett. Det koster enormt mye, sier Scheie.

Dag Erik Pedersen peker på utviklingen over tid.

– På min tid var det ikke en diskusjon om hvem som skulle ha rettighetene. Det var NRK. Den gangen var vi konger, men nå er det en annen verden. Det gjelder å være omstillingsdyktig, sier Pedersen.

Rettelse: I en tidligere versjon av denne artikkelen ble Dag Erik Pedersen sitert på NRKs snittall for OL i 2000 og 2002. VG har ikke klart å verifisere disse seertallene, og har derfor tatt sitatet ut av artikkelen. Sitatet ble korrigert torsdag 1. desember kl. 09.34.