Den dårlige nyheten for Vålerenga er at de også har formsterke Brann igjen denne høsten (4. november).

• Rosenborg sprekker og har tatt bare ett poeng på de to siste kampene.

• Dermed har Vålerenga overtatt ledelsen - to poeng foran Rosenborg.

• Søndag vant Brann 2–0 over Rosenborg.

• Rosenborg hadde vært i tabellføringen siden 9. september. Nå er det slutt.

• LSK Kvinner kan også fortsatt ta gull - i hvert fall i teorien.

Lyn-keeper Kirvil Odden forærte ballen til Vålerengas Felicia Rogic, som sendte laget fra Oslo Øst i ledelsen 1–0.

– En fryktelig keepertabbe, fastslår TV 2-ekspert Ingrid Ryland på direkten.

Rogic kunne sette ballen i et åpent mål - mens Odden gjemte hodet i hendene.

Michaela Kovacs økte Vålerengas ledelse til 2–0 i 2. omgang - og jublet hemningsløst. Midtstopper Elise Thorsnes satte inn et straffespark til 3–0, som ble sluttresultatet i Oslo-derbyet.

Brann har kommet sent i gang denne sesongen - men sist uke kvalifiserte klubben seg for Champions League og storspiller.

– Med den selvtilliten som Brann viser, ser det ut som de leder serien, og ikke Rosenborg, sier TV 2-ekspert Ingrid Ryland etter 1. omgang.

Rosenborg viste mye dårlig forsvarsspill, og da Emilie Nautnes i tillegg skjøt utenfor da hun fikk servert ballen på sølvfat av Brann-keeper Aurora Mikalsen, sto det 2–0 til Brann ved pause.

– Vi har ikke våknet helt ennå, sier Nautnes til TV 2 i pausen.

Rakel Engesvik sendte Brann i ledelsen 1–0, men var forsiktig med feiringen.

– Mitt første mål for Brann mot Rosenborg, sier trønderen til TV 2. Hun hadde flere sesonger for Rosenborg og Rosenborg-forgjengeren Trondheims-Ørn før turen gikk til Bergen.

Marit Bratberg Lund gjorde 2–0 til Brann.

PS: Maria Olsvik startet på benken for Rosenborg søndag. Her kan du lese VGs sak om hennes frustrasjon overfor klubben.