Sluttresultatet mellom byrivalene?

17–0.

Kampen mellom 3. divisjon-lagene ble nemlig en enveiskjøring fra Byåsens side.

– Først så tenker jeg stakkars gjeng. Alle som har spilt fotball vet hvordan det er å bli med på et voldsomt nederlag, men 0–17 har ikke mange vært med på, sier TV 2s breddefotballekspert Jørgen Tjærnås til VG.

Han har sett høydepunkter og målene fra kampen og er klar i dommen som kanskje er noe åpenbar:

– Klasseforskjell. Du ser at det er to lag som er på helt forskjellige nivåer spillemessig.

Ifølge Tjærnås er 17–0-seieren den nest største triumfen på de fire øverste nivåene i fotball-Norge på ti år. Lysekloster slo Valdres 19–0 i 2019, også den kampen var i 3. divisjon.

– Hvor mange kan si at de har sett en 17-0-kamp? Heldigvis er det sjelden man ser det seriespill. Det er ikke noe tvil om at det er et historisk resultat sånn sett, sier eksperten.

Kolstad, mest kjent for sin håndballsatsing, ligger sist i Norsk Tipping-ligaen avdeling fem, mens Byåsen er på fjerdeplass. Strindheim leder klart og er på vei opp i 2. divisjon.

– Det var litt dårligere enn det vi forventet. Vi hadde litt tynt med folk, sier Kolstad-trener Kurt Johansen til VG.

Byåsen-trener Erik Selnæs – bror av RBK-spiller Ole – påpeker at de spilte en veldig god kamp og var effektive. Patrick Singstad Johansen scoret seks mål i oppgjøret.

– Det var en helt ny opplevelse. Jeg har vært juniortrener og seniortrener i Byåsen, men aldri opplevd å vinne så mye. Det var en kamp vi regnet med å vinne, men 17–0 hadde vi ikke trodd, sier Selnæs til VG.