– Jeg har lagt ned en enorm jobb, med godt støtteapparat rundt meg, men per dags dato er dessverre ikke alle parametere gode nok for å få godkjent helseattest. Balansen mellom trening og ernæring har ikke vært god nok, sier Ingvild Flugstad Østberg i en pressemelding.

Østberg har gjennom flere sesonger slitt med å oppfylle kravene i helseattesten. Nå mister hun sesongåpningen på Beitostølen, ettersom hun enda en gang ikke får helseattesten godkjent.

Landslagslege Ove Feragen sier i pressemeldingen at Flugstad Østberg ikke kan stille til start i skirenn slik forutsetningene er nå. Det betyr at det forblir uvisst når Gjøvik-løperen står på startstreken igjen.

– Det er naturligvis tungt for henne å ikke starte i skirenn, som hun har jobbet mot gjennom sommeren og høsten. Nå blir veien videre at hun må innfri kravene der, sier Feragen til VG.

Landslagslegen mener det er «umulig» å sette et tidsperspektiv for når det eventuelt skjer.

– Man må gjøre vurderinger fortløpende og se hvor hun står hen, sier han.

33-åringen har kommet tilbake etter manglende helseattest tidligere.

For fire år siden satt Ingvild Flugstad Østberg i et rom fullt av journalister på Beitostølen og fortalte at hun ikke fikk gå skirenn. Hun ikke hadde oppfylt kravene i helseattesten.

VM-GULL: Norge vant stafetten i Planica i februar, fra venstre: Tiril Udnes Weng, Astrid Øyre Slind, Ingvild Flugstad Østberg og Anne Kjersti Kalvå. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Siden den gang har 33-åringen hatt noen utfordrende år.

Hun mistet store deler av 2019/20-sesongen og hele 2020/21-sesongen siden hun ikke oppfylte kravene i helseattesten. I november 2021 var Flugstad Østberg tilbake i renn etter 636 dager.

Hun gikk tre konkurranser, men så kom beskjeden om at helsesituasjonen ikke var god nok igjen – og sesongen var over.

Hun ble vraket fra landslaget etter flere trøblete sesonger våren 2022. Etter en solid sesong som toppet seg med VM-gull på stafetten i Planica i mars ble hun tatt ut på landslaget igjen i april.

Foran den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen for fire år siden fortalte Østberg at hun ikke hadde oppfylt helsekravene for å få gå skirenn: