Danskene håpet nok på en revansje fra 0–1-tapet i hjemmekampen i Nations League (tapte også i 8-delsfinalen i VM i 2018). Men heller ikke denne gangen hadde danskene marginene med seg.

Gjestene hadde mye ball, men det var kroatenes Borna Sosa som fant nettmaskene først. Få minutter etter pause sørget han for 1–0 med en markkryper ned i Kasper Schmeichels høyre hjørne.

KAMPENS FØRSTE MÅLSCORER: Borna Sosa sendte vertene foran like etter sidebyttet. Foto: Darko Bandic / AP

Danmark spilte seg til flere gode muligheter utover i omgangen, også før Manchester United-Eriksen hamret ballen i nettet.

Da viste stadionuret 77 minutter. Bare to minutter senere var kroatene igjen i ledelsen. En batmanlignende Lovro Majer, for anledningen med maske, sørget for 2–1.

Slik endte det også i Zagreb, på samme arena som Bodø/Glimt fikk knust drømmen om Champions League for en liten måned siden.

Et skår i gleden for kroatene – og Tottenham-supporterne – er derimot at Ivan Perisic måtte gi seg med en skade 20 minutter før slutt.

Kveldens kamp sender Kroatia til topps i gruppen, ett poeng foran Danmark. Frankrike er, noe overraskende, nummer tre med sine fem poeng. Gruppeseieren står mellom Danmark og Kroatia: Danmark avslutter hjemme mot Frankrike, Kroatia borte mot Østerrike.

I gruppe A på nivå 3 holdt Tyrkia på å ryke på en ordentlig blemme hjemme mot Luxembourg, men Ismail Yuksek reddet uavgjort og 3–3 helt på tampen. Dermed vant Tyrkia gruppen med 13 poeng, fem poeng foran nettopp Luxembourg.