Belgia hadde muligheten til å spille seg frem til en finale for første gang siden de tapte EM-finalen mot Vest-Tyskland i 1980, men scoringene til Yannick Carrasco og Romelu Lukaku var ikke nok torsdag kveld.

Frankrike stilte med stjernetrioen Karim Benzema, Kylian Mbappé og Antoine Griezmann og i den andre omgangen fikk trioen virkelig vist seg frem. Scoringer fra Benzema og Mbappé sørget for at det sto 2–2 etter 68 minutter.

I de dramatiske sluttminuttene var det Theo Hernández, i sin andre landskamp, som sikret fransk finalebillett da han scoret med et hardt og velplassert skudd fra 15 meter da stadionuret viste 89.52.

ANNULLERT: Romelu Lukaku fikk ballen i mål tre minutter før slutt, men måtte se at det ikke ble godkjent. Foto: Massimo Rana / POOL / ANSA

Like før trodde Lukaku at han hadde sendt Belgia tilbake i ledelsen, men etter en sjekk hos VAR ble det konkludert med at belgieren var i offside.

– Det var en fantastisk kamp. I pausen visste vi at hvis vi scoret én gang, så ville det endre hele kampen. Det var det som skjedde. Nå har vi en finale å spille, sier Griezmann til TF1, og skryter av den «ekstraordinære» arbeidet som ble lagt ned av Mbappé og Benzema på topp.

– På banen var det som en boksekamp. Vi hadde følelsen av at det kunne gå begge veier. Mentalt sett var i sterke og det er en strålende følelse, sier kaptein Hugo Lloris til UEFA.

Dermed ble det nok en gang bare nesten for Belgia og deres «gullgenerasjon». Belgierne topper FIFA-rankingen, men har kun én gang tidligere vunnet en internasjonal tittel, noe de gjorde da de vant OL på hjemmebane i Antwerpen i 1920.

– I den omgangen tenkte vi kanskje for mye på finalen og å komme seg til den. Vi gjorde ikke hva vi skulle gjøre, og vi lot Frankrike komme tilbake. De hadde kreftene til å score det siste målet, sier Belgias landslagstrener Roberto Martínez til L’Équipe.

SENTRALE: Frankrikes stjernetrio, fra venstre: Karim Benzema, Antoine Griezmann og Kylian Mbappé. Foto: FRANCK FIFE / AFP

Kevin De Bruyne kom til kampens første store sjanse allerede etter tre minutter, og etter at Frankrike gradvis hadde tatt over kontrollen i kampen, var det belgierne som skulle avslutte omgangen klart best.

Først var det Carrasco som dro seg fri inne i feltet, skjøt mellom beina til Benjamin Pavard og inn i det nærmeste hjørnet bak en sjanseløs Hugo Lloris. Fire minutter senere, i kampens 41. minutt, kom den andre scoringen.

Lukaku rundlurte Lucas Hernández med et smart overhopp, løp opp ballen og feide ballen over Lloris fra skrått hold. 28 år gamle Lukaku scoret med det mål nummer 68 på 101 landskamper, og gikk til pause med en tomålsledelse.

STRAFFESCORING: Kylian Mbappé bommet på den avgjørende straffen i åttedelsfinalen mot Sveits i EM i sommer, men var sikker i møte med Hugo Lloris torsdag kveld. Foto: Marco Iacobucci / IPA / IPA Milestone

I den andre omgangen sørget tre franske mål for at det ble med finalehåpet for Belgia, som istedenfor må spille bronsefinale søndag ettermiddag. Frankrike er klare for finalen, som spilles på San Siro klokken 20.45 søndag. Der venter Spania, som onsdag slo Italia da de ferske europamesterne tapte for første gang på tre år.