Gullballen bør gå til Lionel Messi, uten tvil. Det Messi gjorde i VM var helt spesielt. Det minnet meg om det Pelé og Maradona gjorde, sier Ronaldo Nazario til brasilianske TNT Sports.

«Fenomenet» vet et og annet om å være verdens beste spiss. I mange år på slutten av 90-tallet og starten av 2000-tallet herjet han med europeiske forsvarere.

Ronaldo vant selv Gullballen både i 1997 og 2002, sistnevnte etter å ha skutt Brasil til VM-trofeet samme år.

Mandag kåres vinneren av Gullballen for 2023. Lionel Messi er favoritten til å vinne ifølge bookmakerne, men får hard konkurranse av Haaland.

Bør Erling Braut Haaland vinne Gullballen?

Manchester Citys storscorer ble toppscorer i både Premier League og Champions League forrige sesong.

Messi på sin side ledet Argentina til VM-trofeet i Qatar før jul. Det gir han en fordel, ifølge flere.

HAALAND-KJENNING: Ronaldo vet hvordan det er å håndtere en Haaland. Her i kamp med Henning Berg og Erlings far Alfie i 1997. Samme år som det brasilianske fenomenet vant Gullballen. Foto: Lise Åserud / AP / NTB

Haalands trener Pep Guardiola, snakket for noen dager siden om hvem han mener bør vinne.

– Jeg har alltid sagt, når det gjelder Gullballen, at det finnes én (pris) for Messi, og en for de andre. Så Haaland burde vinne, ja. Vi vant The Treble, han scoret femti eller «én million mål», sa Guardiola.

– Den verste sesongen Messi har, er den beste for resten av spillerne. Begge fortjener det. Men egoistisk sett, så ville jeg valgt Erling som vinner. Fordi han har hjulpet oss med å oppnå det vi har gjort. Jeg ville elsket det, fortsatte Guardiola.

Haaland får støtte fra flere av konkurrentene i Premier League. I en BBC-podkast denne uken sier både Newcastle-spiss Callum Wilson og West Ham-spiller Michail Antonio at Haaland bør vinne.

– Det Haaland gjorde forrige sesong kan ikke bli oversett. Hvis du tar bort landslagsfotballen og sammenligner hans sesong med mange andre. Rekorder som ble slått, trofeer han vant. For meg synes jeg Haaland burde vinne, sier Callum Wilson.

FLYR HØYT: Erling Braut Haaland på treningsfeltet dagen før Manchester City møter Young Boys i Champions League. Foto: FABRICE COFFRINI / AFP / NTB

Newcastle-stjernen mener det at Messi spiller i amerikansk fotball bør trekke ned, og får støtte fra Antonio.

– Han fortjener Gullballen. Hvis han ikke vinner, er det en skandale.

Prisen deles ut i Paris mandag kveld. Manchester City møter sveitsiske Young Boys i Champions League onsdag.