Det var i kjølvannet av en dødball at Tromsø-stopper Jostein Gundersen dultet borti Marcus Sandberg. Svensken responderte ved å slå Gundersen i ansiktet med ballen. Etter en VAR-sjekk ble Sandberg utvist og Tromsø fikk straffe.

– Dette er et slag med ballen i ansiktet, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt, og fikk medhold av de andre ekspertene som satt i studioet.

– Det er totalt hodemist av Sandberg, utbrøt Yaw Amankwah.

Sandberg tok det røde kortet tungt.

– Jeg traff ham, men det var ikke med voldsom kraft. Det var ikke intensjonen min å slå ham i ansiktet. Jeg prøvde bare å komme rundt ham med ballen på den andre siden. Det er blytungt, sier Sandberg til TV 2.

Lars Jendal kom inn og fikk muligheten til å bli helt på overtid. Men Niklas Vesterlund gjorde ingen feil fra ellevemetersmerket og sørget dermed for 2–1-seier til Tromsø.

– Det er deilig og vondt på en gang. Det var en hodemist av keeperen. Dommeren hadde ikke noe annet valg enn å dømme rødt kort og straffe. Jeg er på en måte glad for at det skjer fordi det gir oss seieren, men det er håpløst av han fyren, sier Gundersen til samme kanal.

JUBEL: Niklas Vesterlund hopper høyt og feirer matchvinnerscoringen. Foto: Geir Olsen / NTB

Dette tapet kan bli avgjørende til slutt for et HamKam-lag som er tippet til å rykke ned av omtrent samtlige eksperter.

– Et bunnlag verdig å avslutte på denne måten. Det er unødvendig av Sandberg, sier Jesper Mathisen.

De står nå med seks poeng etter seks kamper. Tromsø står med 11 poeng med like mange kamper spilt.