Mol og Sørum videre til semifinale i Wien

Sandvolleyballparet Anders Mol og Christian Sørum løftet seg flere hakk fra åttendedelsfinalen og slo Adrian Heidrich og Mirco Gerson i strake sett i kvartfinalen.

Publisert:

Anders Mol og Christian Sørum hadde full kontroll lørdag. Foto: Christian Charisius/ dpa / NTB scanpix

  • NTB

Den sveitsiske duoen hang med i innledningen i kvartfinalen i femstjernersturneringen i Wien, og det sto 6–6 før Mol og Sørum skrudde om med lekre blokker og pene smasher. 6–6 ble fort til 12–7 i favør nordmennene, som hadde god kontroll i det første settet og vant 21–14.

I det andre settet tok den norske duoen kommandoen umiddelbart og hadde full kontroll. En tidlig 11-6-ledelse gjorde det meget vanskelig for Heidrich og Gerson til å komme tilbake. De vant det andre settet 21–13.

– Jeg er veldig glad for å være på samme lag som ham, sa Christian Sørum i seiersintervjuet etter kampen, da han fikk spørsmål om Anders Mols strålende spill.

Les også

Johannes Thingnes Bø er i dårlig form, men herjer likevel. Landslagssjefen lar seg ikke lenger bekymre.

– Dette betyr mye, og det var kjempegøy å spille her i dag, sa Mol.

Seieren gjør at de skal spille semifinale søndag mot Gregegorz Fijalek og Michal Bryl fra Polen.

Med seieren i Gstaad tidligere i sommer ble den norske duoen tidenes mestvinnende norske lag med åtte turneringsseiere i verdensserien. Senere tok de sin niende i Tokyo.

Neste store mål er å bli tidenes mestvinnende europeiske lag. For å klare det må de ta seg opp på tolv seire. Da passeres det latviske laget bestående av Aleksandrs Samoilovs og Janis Smedins.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Anders Mol
  2. Christian Sørum
  3. Sandvolleyball