Kjartan Johansen settet inn ett av sine 11 mål i toppkampen mot Nøtterøy. Hans Lie

Viking vant dramatisk toppkamp – topper tabellen

Fire seirer av fire mulige.

Viking – Nøtterøy 29–28 (18–14)

Det er selvfølgelig for tidlig å snakke om opprykk til eliteserien etter bare fire serierunder, men det kan virkelig se ut som om Viking HK har skumle planer på gang denne sesongen.

Etter at laget hadde vunnet sine tre første kamper, ville de få en enda bedre pekepinn på det sportslige da også ubeseirede Nøtterøy gjestet Stavanger lørdag.

Straffedrama

Viking tok tak i kampen direkte og opparbeidet seg en firemålsledelse gjennom de første 30 minuttene. Med storscorer Kjartan Johansen i spissen, fortsatte hjemmelaget dominansen etter pausen. På et tidspunkt var de oppe i sju måls ledelse.

Les også

Elverum nær Champions League-skrell i tidenes norske håndballfest: – En utrolig dag for håndballen

Men Nøtterøy sto ikke med tre seirer av tre mulige uten grunn. Sakte, men sikkert spiste de opp Vikings ledelse. To sekunder før slutt. på stillingen 29–28 til Viking, fikk Nøtterøy straffekast.

200 tilskuere fryktet at ledelse gjennom hele kampen skulle ende med ett poeng.

Men keeper Ole Andre Lerang hadde helt andre planer. Han reddet straffekastet og sørget for at Viking nå har vunnet alle sine fire seriekamper i 1. divisjon.

– Drømmestart

– Vi har fått en drømmestart på sesongen. Allerede onsdag er det ny kamp borte mot Bodø. I fjor mistet vi mange poeng mot de antatt svakere lagene. Nå gjelder det å være skjerpet inn mot denne kampen, sier trener Joar Gjerde.

Les også

Norge dro i land nok en seier

Fjellhammer er nå det eneste laget som sammen med Viking ikke har tapt i divisjonen, de møter Sandefjord søndag kveld. To lag rykker direkte opp etter sesongen. Tredjeplass gir kvalifisering.

Sjekk 1. divisjonstabellen her.