Tottenham presenterte rekordoverskudd

Skal ha satt verdensrekord i netto overskudd for en fotballklubb i løpet av et år.

Publisert: Publisert:

Tottenham-spillerne feirer den aller første scoringen på sitt nye stadion, mot Crystal Palace onsdag kveld. Son Heung-min (nr. 7) får æren av å bli gratulert av lagkameratene. Foto: DYLAN MARTINEZ / X00177

  • NTB-AFP-TT
Denne artikkelen er over ett år gammel

Tottenham hadde et overskudd på hele 1,27 milliarder kroner i regnskapsåret 2017/18. Det kan komme godt med når klubbens nye stadion skal nedbetales.

For mens London-klubben la fram det som skal være verdensrekord i netto overskudd for en fotballklubb i løpet av et år, ble det også opplyst at kostnaden for det nyåpnede Tottenham Hotspur stadium oversteg 1 milliard pund – eller 11,3 milliarder kroner – i juni i fjor.

  • LES OGSÅ: Tottenham feiret sitt nye stadion med fyrverkeri og tre poeng

I påvente av sin nye storstue har Tottenham spilt på nasjonalarenaen Wembley i nesten to sesonger, noe som har vært en medvirkende faktor til det store overskuddet.

Tilskuerkapasiteten på Wembley har nemlig gjort at Tottenham solgte 340.000 flere billetter enn klubben ville hatt mulighet til på gamle White Hart Lane, ifølge nyhetsbyrået TT.

Tottenhams nye stadion har kostet mye penger, men klubben presenterte likevel et rekordoverskudd torsdag. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix

Tottenham har dessuten betydelig lavere lønnsutgifter enn flere av sine største rivaler i Premier League. Den samlede lønnen på 1,17 milliarder kroner i 2017/18-sesongen er for eksempel halvparten av det Manchester United brukte.

Overskuddet på 1,27 milliarder er en tredobling fra året før, da Spurs gikk i pluss med 405 millioner kroner etter skatt.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Tottenham Hotspur FC
  2. Premier League