– Jeg synes Liverpool var det beste laget. Deres spillestil var bedre enn vår, men vi gjorde det veldig bra i å hindre dem så lenge, sier Gerrard til BBC etter kampen.

Den store snakkisen inn mot kampen var at Liverpool-legenden var tilbake på Anfield, og denne gang som motstander for første gang.

Med sine 710 kamper for Merseyside-klubben er scouseren den med tredje flest kamper for klubben, og ingen har vært kaptein for klubben lenger enn det han har – fra 2003 til 2015.

Lørdag var Gerrard tilbake på sin gamle hjemmebane som Aston Villa-manager. Han sto med tre seire av fire muligheter for sin nye klubb, og var ikke langt fra å få med seg noe fra bortemøtet med Liverpool.

GAMLE TRAKTER: Steven Gerrard var for første gang en del av et bortelag på Anfield. Foto: Nick Potts / Pa Photos

Mohamed Salahs straffescoring var det eneste som skilte lagene.

– Gerrard er åpenbart en god manager, sier Klopp til Sky Sports etter kampen.

Gerrard har av mange blitt pekt på som en mulig etterfølger til Klopp den dagen tyskeren er ferdig i sjefsstolen på Anfield.

Etter kampen ble Klopp spurt av BBC om han følte seg under press i lørdagens kamp.

– Det som er bra er at jeg har null problem med sånne ting. Jeg vil ikke være her for alltid, så jeg ville elsket det hvis det ble Stevie! Men nei, jeg følte med ikke under press i dag, svarte Klopp.

I en rotete førsteomgang preget av Liverpool-hjørnespark – syv i tallet – ble det ikke skapt mange muligheter, men kort tid etter hvilen fikk Virgil van Dijk en stor sjanse. På Liverpools åttende hjørnespark var stopperkjempen overlegen i luften, men headingen ble stoppet av Aston Villa-keeper Emiliano Martinez.

Etter det var det et voldsomt Liverpool-press frem til Salah gikk i bakken etter halvspilt andre omgang. Aston Villa-kaptein Tyrone Mings var synderen, og dommer Stuart Attwell pekte på ellevemeteren.

Salah tok ansvar selv, og banket ballen i mål helt nede ved stolperota. Ifølge OptaJoe har Salah scoret på 15 strake straffespark i Premier League. Så mange straffespark på rad er det bare Matt Le Tissier som har klart tidligere. Han klarte 23 på rad mellom januar 1994 og april 2000.

– Helt sykt. Vi synes alle det var straffespark. Alle ønsker å ta straffesparket i det øyeblikket, men han setter den inn, sier Klopp.

Det var Salahs 14. strake Premier League med målinvolvering, noe som bare er én bak Jamie Vardys rekord på 15.

Straffescoring viste seg å bli kampens eneste scoring, og Liverpool tok dermed sin syvende strake seier i alle turneringer.

I Premier League har det blitt fem strake seire for Jürgen Klopps mannskap, og etter 16 kamper står de med 37 poeng. Det er ett poeng bak serieleder Manchester City, og ett poeng foran tabelltreer Chelsea.

Aston Villa ligger på tolvte plass med 19 poeng.

Kampprogrammet er tett, og allerede tirsdag venter Norwich borte for Gerrards mannskap. Liverpool får besøk av Newcastle torsdag.