MAKEDONIA — SPANIA 0-1

Et selvmål av Makedonias keeper Tome Pacovski ga Spania 1-0-seier i Skopje og nesten sikker plass i EM-sluttspillet.

Juan Matas innlegg fra høyre seilte over Pacovski, traff stolpen og gikk i mål via den uheldige keeperens ansikt. Da var det spilt snaut åtte minutter.

Flere mål greide ikke regjerende europamester Spania å score, men det holdt til å rykke fra konkurrentene i den jevne tetstriden i gruppe C. Samtidig spilte nemlig Slovakia og Ukraina uavgjort 0-0 i Zilina.

Det betyr at Spania før de to avsluttende rundene i oktober er to poeng foran Slovakia og fem foran Ukraina. Med hjemmeseier over Luxembourg 9. oktober er Spania EM-klar før den vanskelige bortekampen i Ukraina.

Slovakia ligger an til å slå følge, mens Ukraina mest sannsynlig havner i treeromspill.

Spania hadde 69 prosent ballbesittelse i Makedonia, men skapte lite. Dani Carvajal traff samme stolpe som Mata i slutten av første omgang, men da holdt Pacovski seg unna returen.

Makedonias beste sjanse til å utligne kom tidlig i annen omgang, men David de Gea stoppet frisparket fra Ferhan Hasani.

Glad de Gea

De Gea fikk vokte målet og skaffet seg etterlengtet kamptrening etter at overgangen til Real Madrid gikk i vasken for Manchester United-reserven.

– Det var godt å føle seg som en ordentlig fotballspiller igjen. Jeg hadde ikke mye å gjøre, men det føltes godt å spille en hel kamp. Jeg er tilfreds med det, sa han.

Like fornøyd var ikke landslagssjef Vicente del Bosque, som så mye å sette fingeren på.

– Vi vant med bare ett mål, og det var et heldig mål. Vi manglet både tempo og dybde i kveld. Vi må medgi at vi ikke spilte bra. Jeg vil ikke gi skylden til noen enkelt spiller, men ingen utmerket seg særlig i dag, sa han.

Han gjorde hele seks endringer i laget som beseiret Slovakia 2-0 lørdag.