Vikings overgangsvindu har knapt åpnet seg på gløtt. Eirik Schulze fra MK er eneste fangst så langt, og selv om 18-åringen sies å være et stort talent kan han vel neppe kalles en forsterkning. Trond Olsen er i dialog med Viking om en overgang, men er han virkelig spissforsterkningen det har vært snakket om?

Trond Olsen er en rask og målfarlig spiller, men noen midtspiss er han ikke. Han kan derimot fungere godt som kantspiller, og kan avlaste lillebror Berisha. På mange måter er Trond Olsen en ny Alexander Ødegaard. Som Ødegaard storspilte han for en mindre klubb før han ble hentet til RBK, og som Ødegaard sluknet han på Lerkendal. Nå sitter han stort sett på benken, og hever en lønn som skriver seg fra lykkeligere tider i norsk fotball. Nettopp lønnsspørsmålet kan stoppe denne overgangen, all den tid Viking opererer med knallhard budsjettkontroll for tiden.

Blir partene enige om økonomien tror jeg Trond Olsen kan bli en fin forsterkning for Viking. Husk at han sto bak 10 mål og 13 målgivende for Glimt i 2008-sesongen, en prestasjon som førte til at Rosenborg hostet opp mange millioner. Han er dog ingen midtspiss, men det er tydeligvis ikke Hareides prioritet heller. Jeg er mer tvilende, men ser jo at både Nevland og Sæternes scorer når de får god service av kantene. Begge målene i Bergen var klassescoringer, som kom etter gode innlegg fra henholdsvis Nisja og De Lanlay.

Vår nye yndling De Lanlay har også fått en ny oppmuntring denne uken. Han er tatt ut på U-21 landslaget som skal møte Skottland i treningskamp. Det er selvsagt fullt fortjent for et talent som virkelig har tatt store steg i år. De Lanlay er også et bevis på at du faktisk kan blomstre som fotballspiller i Viking.

Men først er det viktig seriekamp hjemme mot Tromsø. Det blir en dobbel utfordring for Viking. For det første møter vi et knallsterkt kollektiv som ligger på andreplass i eliteserien, for det andre blir vi tvunget til å omrokkere i forsvar p.g.a. Indridi Sigrudssons suspensjon. Svenske Bjørn Andersson har tydeligvis liten tillit som forsvarer, og har stort sett blitt brukt som spiss-reserve. Alternativet er da poteten Landu Landu, enten som høyreback eller som direkte vikar for Indridi. Jeg håper på Bjørn Andersson. Både fordi han fortjener en sjanse til å rette opp inntrykket fra Start-kampen i vår, og fordi vi da kan beholde Landu på midten.

Tromsø har vært gode i år, men de har ikke vært like solide etter at Høgli og Reginiussen forsvant. Dessuten er ikke Sigurd Rushfeldt 100%, og det skal vi være glade for. Vi bør derfor ha en sjanse mot nordlendingene, men da må vi spa opp samme innsats som i Bergen på onsdag. Og unngå tabbene!

Jeg er på ferie, og er i øyeblikket usikker på om jeg får se kampen live. Bruk derfor denne bloggen til å poste dine inntrykk etter kampen på søndag. I tillegg til dine meninger i forkant av kampen, selvsagt!

Hva mener du: Er Trond Olsen den forsterkningen vi trenger? Og hvordan bør forsvaret komponeres foran Tromsø-kampen?