I dag åpner overgangsvinduet i norsk fotball. Sjelden har det vært mer spenning knyttet rundt hva som vil skje.

Jarstein, Ingelsten, Thioune, Anier, Suleiman, Chikere, Østbø, Hoseth, Thorsteinsson, Bjørdal og King. Det er bare noen av spillerne som er involvert i de neste ukers overgangssirkus. La oss begynne med de vi vet.

Viking har signert to nye spisser.

Benjamin Suleiman fra Østerrike og Henry Chikere fra Nigeria. Sistnevnte er et usikkert kort som må tilvennes tunneler, mobiletelfoner og komle, førstnevnte har et halvt år på å overbevise i Viking-trøye.

Ryktene fra treningsfeltet forteller om en meget dyktig avslutter.

Hans Petter Jørgensen blogger om Viking. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

Spissene som hentes inn forteller også at noen skal ut. Henri Anier er tilbake etter lån i Fredrikstad uten nevneverdig suksess. Anier har kontrakt ut 2014, men forsvinner nok om interesserte klubber melder seg.

Patrik Ingelsten har vist glimt av spilleren han var før skaden, men det er tvilsomt om svensken får fornyet kontrakt i Viking. I så fall må Patrik gå betydelig ned i lønn. Dessuten ryktes det at Ingelsten vurderer retur til hjemlandet. Det kan skje allerede i sommer.

En rekke Viking-spillere har kontrakt som løper ut etter årets sesong. Andrè Danielsen har allerede signert ny tre års-kontrakt og keeper Arild Østbø er tilbudt ny to års-kontrakt.

Førstekeeper Rune Jarstein forsvinner, men det ser ikke ut til at det blir før etter sesongen. Synd både for pengebingen til Økland og ambisjonene til Østbø.

Den viktigste mannen som så langt IKKE har signert ny kontrakt er Johan Lædre Bjørdal. Forsvinner Johan mister vi en bauta i forsvar som ikke lar seg erstatte så lett. Andre spiller på utgående kontrakt er King Gyan, Edmundsson, Ekunde og Schulze. Alle spillere som har meget kort tid på seg for å overbevise ledelsen.

Hvem kan så være på vei inn? Her tror jeg ikke vi skal forvente oss all verden. Viking har vært på Island og sett på aktuelle spillere, men det er med tanke på neste sesong. Det samme gjelder interessen for Steinthor Thorsteinsson.

Den spilleren som bør erstattes på kort sikt er Martin Ørnskov. Viking har ingen spillere i dagens tropp som fremstår som naturlige erstattere.

Magne Hoseth har vært nevnt som en korttidsløsning på lån. Hoseth har mange av de samme kvalitetene som Ørnskov, men har vært skadet i lang tid. Vi kan ikke vente på at Hoseth spiller seg i form.

I dag leser jeg at Haugesund jakter Sandnes Ulfs Anel Raskaj. Jeg var på Sandnes stadion i går, og Raskaj imponerte. Han har ikke vært like god i år som i fjor, men gutten har en strøken pasningsfot. Hvis Raskaj vurderer klubbytte, så bør Viking kaste seg inn i kampen. Samtidig kjemper Ulf en desperat kamp mot nedrykk. Kanskje er en byttehandel der Thioune går motsatt vei er en løsning naboen kunne leve med?

Hva mener du? Hvem tror du forsvinner? Hvem skal erstatte Ørnskov?