DIREKTE 20:

Bob Bradley er som han selv sier en «football fan». Derfor ser han mye fotball. Mens den norske serien hadde pause fikk han derfor med seg både det norske landslagets bravader, og sist mandag var han i Drammen for å se det norske U21-landslaget i kvalifiseringskamp mot England.

Ødegaard har mer å gå på

På Marienlyst fikk han studere det norske tenåringsfenomenet, Martin Ødegaard. Ifølge noen norske aviser var han banens beste. Akkurat det er ikke Bob Bradley enig i. Som trener ser han et stort utviklingspotensial hos 16-åringen fra Drammen.

GOD: Martin Ødegaard fikk ros etter U21-landskampen mot England. Bob Bradley er ikke helt enig. Foto: NTB scanpix

— Han spilte helt ok i den kampen, men jeg rangerer han ikke så god i denne kampen som stort sett alle i Norge gjør. Det er fordi jeg mener at han kan bruke sine ferdigheter til å få mer til å skje, sier Bradley.Han trekker overhodet ikke i tvil talentet til tenåringen som tok overgang fra norsk toppspill til Real Madrid på ettervinteren.

— Noen ganger sinker han kampen. Den ultimate utnyttelsen av sine ferdigheter står Lionel Messi for. Med det mener jeg at han bruker sine ferdigheter til å score mål og å sette opp andre spillere til å score mål og skape fordeler. Martin Ødegaard har en et veldig godt fotballhode og en god pasningsfot, men på en kveld som sist mandag burde han vært mer dynamisk og fått mer til å skje, sier Bob Bradley.

Borussia Dortmund som forbilde

Bob Bradley er også en som har latt seg både inspirere og imponere av Barcelona. Men det er dermed ikke sagt at de skal legge malen for hvordan fotball spilles i Norge.

— Det er små ting norsk fotball kan ta med seg fra Barcelona. Men når jeg snakker fotball med nordmenn må jeg nesten minne dem på om at man i Norge burde spiller mer som Borussia Dortmund enn som Barcelona. En måte å spille på med stor fart og mange bevegelser, sier Bradley.

Likte Drillos

Han har nå vært 18 måneder i norsk fotball og har lært den å kjenne. Hans tidligere kjennskap til norsk fotball handlet mest om storlagene til trenerkjempene Nils Arne Eggen (Rosenborg) og Egil Drillo Olsen (landslaget på 90-tallet). Han beundrer på mange måter Norges måte å spille på under Drillo.

— Jeg har hørt fra flere hold at mange i Norge ønsket å komme seg bort fra Drillo-fotballen. Når jeg hører det minner jeg folk på om at dette laget var godt organisert, hadde en god lagmoral, de var mobile og de var vanskelige å spille mot, sier Bradley.