— Jeg ser virkelig lyst på denne sesongen. Det er lenge siden jeg har vært skadefri, sier Thomas Lund. Veteranen ble i november operert for Gilmore's groin. En slags lyskebrokk som plaget ham mye. Han var halvskadet hele forrige sesong og hadde store smerter i lysken og opp i mageregionen.

— Nå er jeg helt frisk og har virkelig lyst til å spille fotball i 1. divisjon, sier Lund. Han var ikke sikker på hvor lang tid det ville gå før han kunne spille fotball igjen, men har trent seg opp igjen på rekordtid. Og i år som i fjor kommer han nok til å bli Åsanes nøkkelspiller, selv om konkurransen om spissplassene er blitt tøffere.

— Lund imponerte meg virkelig. Fana klarer ikke slå Åsane uten å ta knekken på Lund, sier Fana-trener Håkon Østevold. I gårsdagens kamp brukte ikke Lund mer enn tre minutter før han scoret Åsanes andre mål. Det relativt urutinerte Fana-forsvaret fikk aldri tak på Lund da han kom innpå i andre omgang. Og han lurte forsvaret igjen åtte minutter før slutt.

Åsane begynte dårlig og det var Fana som kom til flest sjanser i 1. omgang. - Jeg er fornøyd med første omgang. Vi skaper mye mot et litt tamt Åsane-lag. Men jeg byttet for mange spillere i løpet av kampen. Det førte til at vi ikke fikk flyt i spillet, sier Østevold.

Han er fornøyd med at den tidligere Hartlepool-spilleren Thomas Tennebø er nærmest skadefri og nå trener for fullt.

— Han kommer til å bli en av Fanas nøkkelspillere, tror Østevold. Espen Brochmann savnet innsats og tøffhet hos flere av spillerne, men er fornøyd med at Åsanes hadde kontroll og truet Fanas bakrom nærmest kontinuerlig i de siste 45 minuttene.

— Likevel virker Fana solide. Jeg har tro på at de kommer til å rykke opp i 1. divisjon, sier Brochmann.