Manchester City viste styrke ved å vinne med ti mann mot Hull lørdag.

Dermed burde Chelsea helst ha svart borte mot Aston Villa, men etter at ligalederen fikk to mann utvist, klarte de ikke å beseire Aston Villa.

Først fikk Willian sin andre gule kort for å rive ned Fabian Delph. Nettopp Delph ble senere matchvinner, da han lurte Petr Cech med en smart hæl-avslutning.

På overtid ble også Ramires utvist, for en stempling. I kjølvannet av den avgjørelsen ble José Mourinho vist til tribunen.

— Vi må være veldig, veldig uheldige for å få en slik dommeropptreden igjen. Dette handlet ikke om en dommertabbe, om å gi straffe eller ikke gi straffe, dette handlet om hans prestasjon over 94 minutter, sier José Mourinho om dommer Chris Foy ifølge BBC.

Føler seg forskjellsbehandlet

Paul Lambert mener Ramires fortjente det røde kortet.

— Ramires sin stempling var sjokkerende. Den type stempling kan brekke bein. Hvis noen sier noe annet er jeg uenig, sier Lambert ifølge BBC.

Mourinho mener også at han ble utvist på grunn av forskjellsbehandling.

— Jeg vet ikke hvorfor jeg ble utvist. Jeg spurte, men dommeren nektet å snakke med meg. En spiller gjorde en aggresiv bevegelse mot en av mine spillere. Gabriel Agbonlahor var på benken, og han løp ut på banen, han var aggresiv. Alle løp ut på banen, jeg og mine assistenter også, det var mange der, sier Mourinho.

Første tap i 2014

Før kampen på Villa Park hadde Chelsea gått 14 kamper uten tap i Premier League. De blå hadde nemlig ikke tapt siden kampen mot Sunderland 17. desember.

Etter denne helgen har Chelsea en luke på seks poeng til Manchester City, som har to kamper mindre spilt.

Villas sterke seier tyder på at de nok en gang vil vise mer enn god nok vårform til å holde seg i ligaen. Nå er Paul Lamberts menn på en 10. plass, 9 poeng over streken.

— Jeg har vært her i nesten to sesonger, men det er den beste seieren vi har hatt. Det var en fantastisk lagprestasjon, sier Lambert.

Kveldens store spiller, Fabian Delph, manet medspillerne til å konsentrere seg etter å ha scoret vinnermålet. Foto: NTB SCANPIX

Benteke nær nytt drømmemål

Fernando Torres skadet seg i lysken under oppvarmingen før forrige helgs kamp mot Tottenham. Skaden var imidlertid ikke like alvorlig som fryktet, og Torres var å finne i lagoppstillingen mot Aston Villa.

Mens valg av spiss skaper hodebry for José Mourinho før kamp, er det aldri noen tvil for Paul Lambert, spesielt ikke når Christian Benteke herjet med Norwich i Villas siste kamp.

Ett av Bentekes mål i den kampen var av det ypperste kaliber, og med fem minutter igjen av første omgang mot Chelsea før belgieren nær å servere nok en årets-mål-kandidat.

Ballen falt ned på innbydende vis, og Benteke svingte høyrebenet, men volleyen gikk så vidt til side for Petr Cechs mål.

Chelsea uheldige med dommeravgjørelser

Mot slutten av omgangen skulle Chris Foy og hans dommerteam få et par svært vanskelige situasjoner å bryne seg på.

Den første oppstod på en Chelsea-corner som ble stusset videre av John Terry. På bakre stolpe ventet Nemanja Matic, som satte ballen i mål.

Før Matic scoret traff imidlertid ballen opp i både overarmen og magen hans, og dommeren mente berøringen var nok til å annullere målet.

José Mourinho fleipet med fjerdedommer Jonathan Moss før kampen. Foto: NTB SCANPIX

Chelsea fikk anledning til å føle seg enda mer uheldige noen minutter senere. Enn våken og lynrask Ramires snappet opp ballen og spilte den forbi to Villa-forsvarere. I det han for forbi dem spente Joe Bennett beina på ham.

Til tross for at Ramires tilsynelatende ville fått en stor mulighet alene med Brad Guzan, valgte Chris Foy å nøye seg med å vise Bennett det gule kortet.

Dette var den fjerde strake Premier League-kampen der Chelsea ikke scorte før pause.

Tvilsom utvisning

Både Chelsea og Aston Villa trives godt når de kan kontre på motstanderen. Men spesielt siden stillingen var 0-0 ved pause, måtte Chelsea styre spillet etter pause. De blå trillet mye ball, men spilte seg ikke til de store sjansene.

Andre omgangs første store mulighet kom etter 66 minutter. Aston Villa kombinerte fint utenfor Chelseas boks, før Benteke fyrte løs et skudd som gikk like utenfo, tilsynelatende via stolpen.

Den muligheten eksemplifiserte at Villa var inne i en god trend i kampen, noe José Mourinho svart på ved å erstatte Oscar og Fernando Torres med André Schürrle og Demba Ba.

Mourinho angret nok på at det ikke var Willian han byttet ut, for kun minuttet senere ble brasilianeren utvist.

Den avgjørelsen var heller ikke glassklar. Willian fikk sitt andre gule for å hindre Fabian Delph på vei fremover, men TV-bildene viste at det var lite kontakt, og at Delph allerede var i ubalanse før Willian var borti ham.

Nemanja Matic fant nettmaskene, men på ureglementert vis, ifølge dommerteamet. Foto: NTB SCANPIX

Scoret med hælen

Etter utvisningen lå det i kortene at Chelsea ville få det tøft, og etter hvert skulle Aston Villa markere seg mer.

Etter 81 minutter burde Ron Vlaar ha headet vertene i føringen, men kun minuttet senere fikk Villa uttelling likevel.

Ballen ble spilt fra venstresiden inn i boksen, der Fabian Delph kom på et helhjertet løp. På frekt vis hælet midtbanespilleren ballen forbi Petr Cech i Chelsea-målet. Dermed hadde vondt blitt til verre for Chelsea.

Gjestene styrte spillet fullstendig mot slutten, men maktet ikke å true Villa-målet. I stedet fikk Delph, som ble kåret til banens beste i Villas offisielle kåring, en utrolig mulighet til å doble ledelsen.

Midtbanespilleren kom alene med Cech, men tsjekkeren klarte å få en hånd på ballen, og dermed sende ballen i tverrliggeren. Det hjalp imidlertid ikke Chelsea, som skulle skjemme seg ut på overtid.

Først ble Ramires utvist for å stemple Aston Villas Karim El Ahmadi, før José Mourinho ble vist til tribunen for sine reaksjoner.

Chelsea møter Arsenal hjemme neste helg. Der må de klare seg uten Willian og Ramires.