Arjen Robben var tilbake etter to måneders skadefravær og svarte med å sende Bayern München i ledelsen i en kamp hjemmelaget enkelt vant 4-0 over Köln.

Det var ikke hvilken som helst seier. Bayern München noterte sin seier nummer 1000 i Bundesliga og forbedret sin rekord for beste sesongstart til 10 seirer på like mange kamper.

— Dette er for alle trenerne, tilhengerne, spillerne og andre ansatte som har gjort dette mulig. 1000 seirer er enestående, sa trener Pep Guardiola.

Bayern er da også den første klubben i Bundesligas historie som oppnår firesifret antall seirer.

Robben, som sist var på banen for Bayern i hjemmemøtet mot Leverkusen 29. august, var lørdag tilbake fra start. En trøblete lyske har satt 31-åringen utenfor lenge. Allerede etter 35 minutter i sitt comeback var nederlenderen på farten og satte inn 1-0 til hjemmelaget.

Savnet

— Det er godt å ha ham tilbake. Vi har savnet hans kvalitet, hans profesjonalisme, karisma og målinstinkt, sa Guardiola.

Chileneren Arturo Vidal la på til 2-0 fem minutter senere, før Robert Lewandowski økte til 3-0 etter drøye timen. Thomas Müller fastsatte resultatet til 4-0 etter 77 minutter. Robben ble byttet ut etter 65 minutter.

Det var fullstendig enveiskjøring i München, og hjemmelaget noterte 26 avslutninger mot gjestenes fire.

Seieren gjør at hjemmelaget fra München fortsatt har til gode å avgi poeng i årets Bundesliga. 10 strake seirer og 30 poeng gir ti poengs forsprang til Dortmund, som spiller søndag.

Bård Finne satt på benken for FC Köln hele kampen.

Leverkusen-bragd

Leverkusen sto for en sterk snuoperasjon da laget vant 4-3 hjemme mot Stuttgart. Hjemmelaget lå under 1-3 etter 60 minutter, men snudde kampen i løpet av den siste halvtimen. Admir Mehmedi ble hjemmelagets store helt med sin matchvinnerscoring to minutter før full tid.

— Begge lag ønsket å angripe, og det var masse rom å spille i. Vi var farlige hele veien, oppsummerte Leverkusen-trener Roger Schmidt.

Snu kampen gjorde også Eintracht Frankfurt. Marc Stendera scoret to ganger da 0-1 ble til 2-1 i løpet av to minutter borte mot Hannover.

Werder Bremen tok en etterlengtet seier borte mot Mainz. Etter fem strake tap, sto tidligere Lillestrøm-spiller Anthony Ujah fram og scoret to mål mot sin tidligere klubb.

Wolfsburg vant 1-0 borte mot Darmstadt etter scoring av Daniel Caligiuri, mens Rune A. Jarstein og Per Ciljan Skjelbred bidro til Hertha Berlins seier med samme sifre mot Ingolstadt, der Ørjan H. Nyland var ubenyttet reserve. (©NTB)