Mandag var Kölns sportsdirektør Jörg Jakobs i agent Stig Lillejords kontorlokaler på Hop for å sikre seg Bård Finnes underskrift. Det klarte han, og Jakobs lover at Köln skal være tålmodige med den målkåte nordmannen.

– Joda, det er slik at byen forventer og forlanger at vi rykker opp til 1. Bundesliga. Men dette blir uansett et nytt nivå for Bård, og vi skal være tålmodige med ham. Det første halve året etter at han kommer til Tyskland skal han bruke på å bli vant til klubben, spillestilen, alt det som er nytt. Han skal få all den tid han trenger, lover Jakobs.

Köln er en sovende storhet i tysk klubbfotball. Norske fotballinteresserte vil huske at Ståle Solbakken omtrent ble kjeppjaget fra byen våren 2012. Köln rykket likevel ned, og dagens regime forsøker å bygge en ung og fremadstormende stall. Der blir Bård Finne forhåpentlig et sentralt element.

– Vi spiller normalt sett 4-1-4-1, og slik vi ser det kan Bård spille i alle fire posisjonene bak spissen. Hvis vi spiller med to spisser, kan han naturligvis også bekle den ene av de to rollene, sier Jakobs.

Finne selv er glad for at han får en myk start.

– De har sagt at jeg skal få et halvt år til å tilpasse meg, men jeg har ikke tenkt å være for tålmodig, heller. Jeg vil jo inn på laget så fort som mulig, sier mannen som har scoret fem mål på sine totalt 13 kamper for Brann i år.