ROSENBORG-FRISK ASKER 4-1

Mannen med gullhjelmen dro kampen i gang for Rosenborg. Etter tre gode åpningsminutter, satte rekka med Dubkov, Jacina og Dickenson for alvor på turboen inne i Frisks sone. Til slutt kom Dickenson helt alene inne i slottet og plasserte pucken rundt keeperen til 1-0. ## Høyt tempo

Hjemmelaget fortsatte med høyt tempo også etter scoringen, og til tider gikk det rett og slett for fort for gjestene fra Asker. Rosenborg kom til et par bra sjanser uten at det resulterte i scoring.

Rosenborg fikk muligheten til spill fem mot fire med drøye fem minutt igjen av perioden, men fikk lite til i overtallet. Likevel fortsatte RIHK å presse på, og med tretti sekunder igjen av omgangen doblet Jordan George fortjent ledelsen for Rosenborg.

Skuddstatistikk: 9-6

Målløst i andre periode

Starten på den andre perioden fortsatte med et solid overtak til Rosenborg. Gjestene maktet kun å fyre to skudd mot målet til Brady Hjelle de første ti minuttene. Men i den andre enden av isen, slet RIHK med å komme til de helt store sjansene.

Med i underkant av åtte minutter igjen av perioden, fikk Rosenborg sin første utvisning for kampen. Så fikk Lou Dickenson utvisning for med vilje å ha spilt pucken over vantet. Så fulgte et lite utvisningsrush til begge lag. Det satt spillere i utvisningsboksen jevnt, men ingen av lagene maktet å utnytte overtallmulighetene. Dermed endte midtperioden målløs

Skuddstatistikk: 14-7

Avgjorde minuttet før slutt

Kampbildet forandret seg lite i den siste perioden, med hjemmelaget som det klart førende. Men Rosenborg maktet ikke å sette den definitive spikeren i kista. Knappe fem minutter før full tid, dunket Askers Dag Christian Frøystad inn pucken bak keeper Brady Hjelle via tverrliggeren. Dermed levde kampen så til de grader.

Etter å ha bitt negler i fire minutter, kunne publikum slippe jubelen løs med minuttet igjen da Greg Jacina satte inn 3-1. Frisk Asker tok ut keeperen i sluttsekundene, men det første bare til at Rosenborgs Jordan George kunne trygge ledelsen til 4-1. Skuddstatistikk totalt: 33-24