DRAMMEN (aftenposten.no): Strømsgodset klarte bare 1-1 mot Sogndal på Marienlyst i lørdagens tidligkamp i eliteserien. I 73 minutter så Marvin Ogunjimi ut til å bli matchvinner, men Sogndals Tom Söderberg reddet ett poeng for gjestene.

For to uker siden satte Vålerenga en stopper for Strømsgodsets kamper uten tap på hjemmebane i serien. VIF vant 2-0, og drammenserne stoppet på 46 kamper uten tap.Allerede etter to minutter fikk hjemmelaget publikum opp av stolsetene, men avslutningen fra Marvin Ogunjimi ble for løs. Mens Gustav Wikheim etter åtte minutter headet utenfor fra god posisjon. Også denne gang så publikum ballen i mål.

Høydepunktene i vinduet over er dessverre ikke tilgjengelig for Aftenpostens lesere.

Røff behandling

Med fra start var også supertalentet Martin Ødegaard. Godset-juvelen imponerte voldsomt mot Sandnes Ulf forrige helg med ett mål og en målgivende pasning. Mot sogningene, med speidere fra flere av Europas toppklubber på tribunen, viste 15-åringen flere ganger hvorfor han er jaktet av «hele» Europa. Men Sogndal-spillerne hadde gjort hjemmeleksen sin, og gikk i kroppen på unggutten, som flere ganger var borte hos dommeren for å klage på behandlingen. Og i flere tilfeller hadde han god grunn til det.

Ogunjimi brant sin første sjanse i kampen, men etter 11 minutter sendte han fjorårets seriemester i føringen. En strålende pasning fra Lars-Christopher Vilsvik sendte Ogunjimi ut på løpetur, og 26-åringen fra Belgia skled ballen inn mellom beina på Sogndals keeper Mathias Dyngeland.

Etter en frisk åpning på kampen falt både tempo og kvalitet utover i omgangen. Godset hadde initiativet, men det gikk i perioder sent med hjemmelaget. Og Sogndal hadde ikke all verdens å by på.

Derfor ble det også med det ene målet før pause.

Hjemmelaget tok tak i kampen også etter hvilen. Men feilpasninger og sløve involveringer holdt på å sette opp Sogndal i gode posisjoner.

2. omgangs første og skikkelige sjanse fikk Flamur Kastrati to minutter etter pause. Gustav Wikheim dro seg ned til krittet og slo inn foran mål. Men Kastrati satte ballen i nettveggen.

Martin Ødegaard fikk en snau time på banen. Uten at han klarte å sette sitt preg på kampen slik han gjorde i Sandnes forrige helg.

Med seks minutter igjen å spille fikk Sogndal frispark. Langt inne på egen banehalvdel. Men dødballer og Sogndal er ikke noe å kimse av. Keeper Mathias Dyngeland slo langt opp. Babacar Sarr vant duellen, og midtstopper Tom Söderberg fikk plutselig stå helt alene på fem meter og klinket ballen i mål på volley.

Flere mål ble det ikke i Drammen.

— Gull verdt

Godset-trener David Nielsen mener laget manglet energi mot Sogndal.

— Vi klarte enkelt og greit ikke å få mål nummer to. Vi dominerte kampen, vi hadde full kontroll, men vi møtte et lag som hadde gjort jobben godt på forhånd. De lå dypt og kompakt. Jeg må se på hva som kan være grunnen til at vi manglet litt energi. Men jeg er fornøyd med 1. omgang. Da spilte vi fin fotball, sier dansken.

Jonas Olsson mener det ene poenget Tom Söderberg reddet for gjestene seks minutter før slutt, er gull verdt.

— Det er viktig for tabellen, men ikke minst viktig for det mentale. Hadde vi hatt litt flyt hadde vi fått med oss ett mål til og to poeng til. Men for moralen var dette poenget veldig viktig, sa Olsson.