Martin Ødegaard, Mats Møller Dæhli og Martin Samuelsen er norsk fotballs offensive framtid.

Tirsdag må de spa fram finesser for å snu 0-2 til tilstrekkelig seier over Serbia i U21-omspillet. Én serbisk scoring vil gjøre at Norge må lage minst fire mål for å avansere.

Ødegaard er tilbake i hjembyen, og det skjer ikke så ofte etter flyttingen til Real Madrid.

— Det er selvfølgelig veldig deilig. Det føles bra å komme hit og spille her, sier Ødegaard til NTB.

— Vi må fram og score mål. Det er egentlig inngangen til alle kampene våre. Vi skal ikke stresse. Vi har 90 minutter og behøver ikke å score etter ett.

God tid

Tålmodighet og bedre forsvarsspill enn i Beograd må til. - Norge har klart det før mot gode lag. Dette er absolutt mulig å klare.

— Det gir oss alle mye selvtillit. Han er en fantastisk spiller som vil hjelpe oss i kampen, sier Ødegaard om å få Mats Møller Dæhli inn i troppen.

På plass

I 2012 slo Norges U21-lag Frankrike 5-3 i Drammen. Det ga EM-plass og etter hvert bronse i sluttspillet i Israel.

«Mirakelet på Marienlyst» hadde mange tilskuere. En av dem var Møller Dæhli.

— Jeg husker jeg tok toget alene til Drammen for å se den kampen. Norge spilte en kul kamp og spilte veldig god fotball, sier Møller Dæhli til NTB.

Han fikk et innhopp mot Tsjekkia fredag på A-laget. Hans bidrag var stort sett fine, men med 1-2-tap gikk trolig VM-toget.

— Det er veldig gøy å være her. Jeg har flere bestekompiser på laget, og dette er en herlig gjeng å være en del av, sier Møller Dæhli.

— Hvis vi får til det vi trener på, så kan vi gi Serbia en tøff kamp.

Benket

Samuelsen var benkevarmer hele kampen i Praha fredag. Det skjer ikke i Drammen.

— Vi har nok en kjempefordel av at vi spiller på kunstgress. Det er nok ikke de (Serbia) så vant til. Det kan gjerne komme en del snø også for meg bare de måker skikkelig før kampen, sier Samuelsen til NTB.

EM-sluttspillet går med tolv nasjoner i Polen til sommeren. (©NTB)