En spansk avis skrev tirsdag at stjernespissen lengtet hjem, og at han skal ha tatt kontakt med gamleklubben Atlético Madrid i håp om en sommerovergang.

Etter Chelseas oppvisningskamp mot Sydney FC tirsdag, tok manager José Mourinho seg tid til å kommentere rapportene.

— Det er han (Costa) som er ansvarlig for alt det gode som skjer i garderoben vår. Han er så glad, så morsom og nyter hvert eneste minutt. Han får folk til å trives rundt seg, sa portugiseren.

— Han er den gladeste fyren i garderoben, så hvis det er misnøye, kan jeg leve med det, tilføyde han.

Skadeplaget Costa

Costa, som har slitt med en lårskade og kun spilte 40 minutter av tirsdagens kamp i Sydney, skal ikke ha vært særlig fornøyd med rapportene om at han ønsker seg hjem til Spania.

— Diego forsøkte seg, men vi ønsket ikke å ta noen sjanser med ham. Jeg sa «la fansen i det minste få en halvtime med Diego Costa», sa Mourinho etter kampen.

Portugiseren skrøt av spillerne, men rettet samtidig en pekefinger mot unggutten Reuben Loftus-Cheek. Han erstattet Costa før pause, men ble erstattet en halvtime senere.

Skarp kritikk

— Som 19-åring må du lære å løpe tre ganger så mye som de andre spillerne, og du må spille på ditt maksimale nivå. Det nytter ikke å spille som en superstjerne med ballen i beina, for dette er ikke U18-nivå, sa Mourinho.

Chelsea-manageren hadde mer på lager.

— Jeg aksepterer ikke at en spiller ikke presser når vi ikke har ballen. Han hadde ikke intensiteten og ventet på at andre skulle vinne ballen, sa portugiseren.

— Jeg aksepterer ikke det fra en superstjerne og jeg aksepterer ikke det fra en 19-årig gutt. Han må lære hva det kreves å spille for oss, avsluttet han. (©NTB)