LA MANGA: En skikkelig spiss bør score på de sjansene han får. Det gjorde ikke Tennyson i går. Han kunne ha avgjort kampen mot Trelleborg, men spolerte sin beste sjanse ved å heade rett på keeper fra kloss hold. Dermed venter Bryne med å ta en avgjørelse med hensyn til kontrakt eller ei. Fredagens kamp mot Ørgryte blir helt avgjørende.

Ingen dom

Jeg vil ikke felle noen dom over Tennyson nå. Kvalitetene hans skal jeg vurdere i noen dager til, sier Bryne-trener Erik Brakstad til Aftenbladet. Han hadde mye av oppmerksomheten rettet mot spissen og konstaterte det alle andre også kunne se:

Han leverte en ujevn innsats, men jeg skjønner godt at han trenger tid til å finne sin plass i systemet.

Amerikaneren var godt fornøyd med kampen, men håper å vise mer igjen ved neste anledning.

Bryne har et godt lag. Spillerne jobbet godt i begge omgangene, sier McKinley Tennyson. Han fikk et tøft møte med skandinavisk fotball.

Fysisk er det hardere enn det jeg er vant til, men dette liker jeg.

Du spolerte et par store målsjanser?

Det er riktig, men når jeg får skikkelig tak i spillesystemet, skal det gå bedre, sier McKinley Tennyson. Han skal trene med Bryne fram til lørdag. Da må trener Brakstad ha bestemt seg om han vil satse med amerikaneren eller ei. Treningsdager

På det opprinnelige programmet her i La Manga skulle Bryne ha møtt Trelleborg i dag. Kampen ble framskutt en dag. Nå blir det utelukkende trening helt fram til fredag da Bryne møter Ørgryte. Dette passer oss bra. Nå skal vi trene og jobbe med systemet. Det gjør ingenting om vi må vente helt til fredag før neste kamp, sier brynetreneren og viser til grønne, fine treningsbaner her i sør-spania i motsetning til en hard, snødekt grusbane på Rosseland.

Bryne hadde egentlig full kontroll på Trelleborg. Spillemessig var laget helt på høyde med sine svenske motstandere, men et par gedigne keepertabber gjorde oppgaven vanskeligere enn nødvendig. Det første baklengsmålet kom etter et frispark fra 35 meters hold. En godt plassert mur pluss en våken keeper skal ha kontroll på slike situasjoner, men denne gangen var verken brynemuren eller keeper Eskeland på høyden. Midtstopper Thomas Magnusson satte ballen rett i nettet. Den samme Magnusson var for øvrig banens klart beste aktør. 0-2 scoringen bør Eskeland også glemme jo før jo heller. Han stakk ut i feltet for å klarere en ball, men bommet totalt. Dermed var svenskene klart foran og Eskeland hjelpeløs tilskuer til nok et baklengsmål. Superreserve

Heldigvis hadde Bryne en superreserve i bakhånd. Andreas Nygård kom inn for Peter Olsofsson og takket for tilliten ved å score to ganger. Unggutten har en ro og en effektivitet som imponerer. Nygård utnytter de mulighetene han får. Herlig, smiler håbuen som strever med å skaffe seg fast plass på brynelaget. Jeg så åpningene, og da var det bare å skyte akkurat der. Nygård og Hjelmhaug var de eneste som kom inn i løpet av kampen. Fra nå av skifter vi minst mulig, sier Erik Brakstad som helt klart ser konturene av et serielag. Han har fortsatt tid til å eksperimentere. Jonas Jonsson satt denne gangen skadet på benken. Det samme gjorde Kai Ove Stokkeland. Rune Medalen og Jørgen Rangnes er også sterke kandidater til en plass på førstelaget.