Det forteller den svenske skistjernen til Expressen.

– Jeg trodde jeg var på vei mot min beste sesong noen sinne. Jeg har jo aldri trent så bra og hardt som i sommer, sier Calle Halfvarsson til avisen.

Åpningen av den svenske langrennssesongen går i Bruksvallarna nå i helgen. De aller fleste svenske langrennsprofilene skal gå, det samme skal Petter Northug, men Halfvarsson forteller er at han satt ut av en «mystisk sykdom» som hindrer ham i å delta.

I sommer ble Calle Halfvarsson slått av Petter Northug i spurten under Kirkebakken Grand Prix i Hamar. De to rivalene har hatt mange heftige dueller de siste årene. Foto: NTB scanpix

26-åringen, som har vært en av Petter Northugs argeste konkurrenter de siste sesongene, har ikke trent på nesten fem uker.

– Vi skal teste alt som kan testes

– Vi tror det er en form for bihulebetennelse, men det er noe rart med den. Jeg har hatt det i nesten fem uker, men ikke hatt noen typiske forkjølelsessymptomer. Ingen rennende nese, ingen sår hals, ingen feber. Det er bare trykk i bihulene og hodepine – spesielt når jeg anstrenger meg.

Han har vært gjennom en antibiotikakur — uten noe positivt resultat.

– Vi har allerede tatt mange prøver, men det bli flere nå. Vi skal ta alt som finnes. Det er forferdelig kjedelig. Jeg får håpe at jeg i alle fall kommer i gang til Tour de Ski, sier skistjernen.

Årets utgave av Tour de Ski starter 1. januar i Lenzerheide i Sveits og avsluttes 10. januar i Val di Fiemme (Italia).