I jakten på midler til å sikre videre drift av Rosenborg elite, søkte administrerende direktør Per Jørgensen om støtte fra Sør-Trøndelag fylkeskommune. De pengene må han finne andre steder.

Går ikke uten penger

I søknaden datert 19. februar legger Jørgensen frem at klubben har en negativ egenkapital på 2 millioner, og at regnskapet etter årets sesong vil ligge på omtrent 1,5 millioner.

«Vi jobber knallhardt hver dag døgnet rundt og har en rekke frivillige som hjelper oss til å holde hjulene i gang. Men nå går det ikke lenger uten penger», skriver Jørgensen.

Enstemmig avslått

Men da fylkestinget behandlet saken i går, ble fylkesrådmannens innstilling om å avslå søknaden enstemmig vedtatt.

I innstillingen står det:

«Fylkesrådmannen ser viktigheten av at regionen har et topplag i ishockey, men finner ikke å kunne støtte Rosenborg Ishockey med økonomiske tilskudd til driften. Søknaden fra Rosenborg Ishockey avslås».

Skuffet

Jørgensen, som hadde håpet på et sekssifret beløp, fikk dermed et realt slag i ansiktet.

— Det er svært skuffende, jeg hadde forventet et positivt svar. Når de støtter hockeygymnaset med 750.000 i året, trodde jeg at det var viktig for fylkeskommunen å beholde et elitelag i Trondheim, sier han.

Komiteleder Kirsti Leirtrø har forståelse for Jørgensens skuffelse, men:

— Det er ikke fylkeskommunens oppgave å drifte toppidretten. Rosenborg elite er ikke det eneste topplaget i fylket som sliter økonomisk, og vi ønsker ikke å skape en presedens for denne type støtte, sier hun