Det holdt bare til en annenplass for Alexander Kristoff den femte etappe av Paris-Nice, der Astana-rytteren Aleksej Lutsenko var best og fikk trille alene over målstreken.

Kasakhstaneren Lutsenko lå alene i tet før mål, og hovedfeltet klarte aldri å ta ham igjen. Først 21 sekunder etter at Astana-rytteren hadde passert målstreken, spurtet Kristoff inn til en annenplass på den femte etappen av rittet Paris-Nice. Sammenlagtleder Michael Matthews fra Australia tok tredjeplassen.

Lutsenko er nå nummer to i sammendraget når to etapper gjenstår. Kristoff ligger på tredjeplass i kampen om poengtrøyen. Også den trøyen er det Matthews som innehar. Lørdag venter nest siste etappe, før rittet avsluttes søndag.

Sven Erik Bystrøm, Kristoffs lagkamerat i Katjusja, lå også godt an da det gjensto 1,5 kilometer av fredagens etappe, men 24-åringen feilberegnet i en rundkjøring og endte i en hekk.

— Jeg kom i stor fart, og det så sikkert veldig dumt ut på TV. Heldigvis havnet jeg i en busk, så det var mykt, forteller Bystrøm til TV 2 etter rittet.

Kristoff tror ikke nødvendigvis at det ville gått så mye annerledes om Bystrøm ikke hadde kjørt ut. Og selv vil han ikke si at han bommet på noe.

— Jeg vant jo spurten, sier han til TV 2. Bystrøm endte til slutt som nummer 89. Av de øvrige norske ble Vegard Stake Laengen nummer 64, Odd Christian Eiking nummer 94 og Daniel Hoelgaard nummer 131. (©NTB)