BRANN STADION: "Gullet skal hem" runget over Brann Stadion etter at Brann vant 2-0 over Sogndal lørdag kveld.

— Det har fansen sunget hele tiden. Det er ikke noe nytt. Vi har forhåpentlig en altfor intelligent spillergruppe til å tro på det, sier Demidov og gliser.

14 poeng på syv kamper er ikke gullskjema, men to poeng i snitt på hver kamp gir vanligvis medalje. Demidov nekter å tenke slike tanker ennå.

— Vi rykker ned med 14 poeng. Vi må ta en kamp av gangen, noe som er drittkjedelig, men vi er ikke i posisjon til noe som helst etter de to siste årene. Vi må bare ta de poengene vi får, sier kapteinen.

LES KOMMENTAREN:

Vadim Demidov og Brann gjennomførte en god kamp og vant 2-0 mot Sogndal. Plutselig er Brann i toppen av norsk fotball igjen. Foto: Digitalsport

Demidov er ikke den eneste som snakker slik i Brann nå. Ingen av dem BT snakket med etter seieren mot Sogndal gikk med på å se oppover på tabellen.— Jeg bryr meg ikke om noe skjema, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen når han blir spurt om at Brann er i rute til å ta medalje.

- Men du må være fornøyd etter starten?

— Vi har hatt en fantastisk start. Vi har hatt alle de tøffe kampene mot de antatt beste lagene. Odd, Godset, Rosenborg og Viking. Vi har kommet veldig godt i gang, sier Nilsen.

Her kan du lese mer om kampen:

- Snur fort

Han kalte kampen mot Sogndal for en drittkamp, og snakket en del om at laget ennå har mye å gå på offensivt. Nilsen vil ikke på noen som helst måte ta av.

— Jeg har vært med på dette så mange ganger. Det snur så fort i fotballen. Vi må ha samme fokus fremover. Vi må ta neste kamp. Det er drittkjedelig, men det er slik det kommer til å bli, sier Nilsen.

Brann-keeper Piotr Leciejewski svarer slik på spørsmål om hvor godt dagens Brann-lag kan bli:

— Jeg vet at du vil synes dette er et kjedelig svar, men nå er det viktigste hele tiden den neste kampen. Dere journalister liker det ikke, men det er sånn nå. Vi vet hvor vi var for et år siden, så vi må se hver kamp som en ny utfordring og holde hodet kaldt, sier Leciejewski.

— Tirsdag starter vi på vårt neste oppdrag: Kampen mot Tromsø om en uke, fortsetter polakken.

Tap i fjor

Lars Arne Nilsen hadde både ventet og ikke ventet at Brann skulle gjøre det bra denne våren.

— Du vet aldri i fotball. Når du kommer inn i en god stim og får satt et lag, kan det skje. Plutselig får du utvikling, og det har vi hatt i vinter. Plutselig ser vi at det defensive har satt seg, og vi blir farligere og farligere fremover.

Brann scoret to mål mot Sogndal, men kampen bar preg av mye kriging og dueller og lite fint spill. I fjor tapte Brann 4-0 mot Sogndal i Bergen.

— I fjor tapte vi 4-0 mot Sogndal fordi vi tapte duellene og ikke var smarte nok. I år vant vi duellene og var bedre i de avgjørende øyeblikkene. Det viser litt av reisen vi har vært gjennom i Brann, mener Demidov.

Han tror det vil løsne mer og mer offensivt for Brann fremover, men er likevel ikke i tvil om hva som er viktigst.

— Vi er ikke utpå her for å underholde. Vi er utpå her for å vinne. Det har vært litt slik i Brann at vi skal underholde og vinne, men vi er ikke der. Vi er ikke Rosenborg. Vi må være fornøyde med å vinne. Det er godt å se at fansen også er fornøyde med at vi vinner. Det er det som betyr noe til slutt. Det er mye bedre å ta en seier, enn å spille gnistrende og tape. Jeg tar en seier når som helst.

Se opptak fra Ballspark: