Per Ravn Omdal, som er visepresident i Det europeiske fotballforbundet (UEFA), og som også sitter i styret i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), applauderer Issa Hayatous kandidatur.

— Jeg støtter hans kandidatur 100 prosent. Jeg har kjent Issa Hayatou i mange, mange år, og han vil bli en fremragende FIFA-leder, sa Omdal til NTB lørdag.

— Han er en meget dyktig leder, fordi han er åpen, demokratisk, lyttende og to-the-point, tilføyde presidenten i Norges Fotballforbund (NFF).

55 år gamle Hayatou fra Kamerun har flere ganger åpent kritisert Sepp Blatter for at sistnevnte har forsøkt å bortforklare de økonomiske problemene FIFA har slitt med etter at hovedsamarbeidspartneren ISL kollapset.

I tillegg har Sepp Blatters signaler om å redusere Europas innflytelse i verdensfotballen fått Per Ravn Omdal til å gå ut med tøff kritikk av FIFA-sjefen.

— Jeg ser ikke at Europas interesser ivaretas på en måte jeg applauderer i dag. I FIFAs styre forsøker noen å redusere Europas posisjon, blant annet gjennom antall medlemmer i styrene og antall lag i konkurransene, sa Omdal til NTB.