0-0-kamper er som oftest kjedelige, men søndagens 0-0-kamp mellom PSV og Groningen var ikke en av dem. At det hele ble målløst er et lite mirakel.

Ruben Yttergård Jenssen (28) og Groningen har slitt tungt i starten av den nederlandske toppserien. På de tre første kampene ble det null poeng, og i den fjerde ventet seriefavoritt PSV, som sto med full pott før søndagens oppgjør.

En vrien oppgave ble enda tyngre for nordmannens lag da midtbanespiller Juninho Bacuna ble utvist etter en drøy halvtime. Da var det bare å parkere bussen for de grønnkledde, som pådro seg hele fem gule kort i 1. omgang.

Da hjemmelaget PSV fikk straffe på tampen så det fortapt ut, men Groningen-keeper Sergio Padt reddet Luuk De Jongs forsøk fra krittmerket.

PSV kjørte på videre de siste 45, mens Groningen lå på egen halvdel og brukte alle midler for å forsvare inn sesongens første poeng. Ifølge statistikknettstedet Squawka hadde hjemmelaget hele 60 innlegg, uten at de klarte å utnytte det.

Livescore.com melder at hjemmelaget hadde 26 skudd, hvorav 11 på mål.

Tross ti (!) spilte tilleggsminutter i 2. omgang ble det på mirakuløst vis 0-0, og sesongens første poeng for Groningen, med to nordmenn på laget.

– Groningen er tilbake! Med ti mann ga vi alt! Nå blir det et par dager hvile før det harde arbeidet starter igjen, skriver Yttergård Jenssen på sin Instagram-profil.

Ruben Yttergård Jenssen spilte hele kampen på midtbanen, mens Alexander Sørloth ble byttet inn med en snau halvtime igjen.