ZÜRICH (Aftenposten.no): – Kostholdet er veldig viktig, og vi lever etter en diett som skal gi henne maksimal uttelling, sier trener Lukas Udelhoven etter at paret har avsluttet sin oppsiktsvekkende treningsleir i et tomannstelt utenfor St. Moritz. Der var Udelhoven kokk, og uttrykket primus motor fikk en ny betydning.

— Jeg vet ikke om jeg er superkokk, men Ida liker i alle fall det jeg lager. Det går mye i frukt og grønt – og fisk. Kjøtt spiser vi bare én gang i uken. Det trenger vi ikke så mye av. - Fisket dere fisken selv i St. Moritz?

— Nei, fiskekort der var så dyrt, men da vi lå i de finske skoger før VM i Moskva, fisket vi selv. Vi var blant annet ute klokken fem om morgenen, og Ida fikk en stor gjedde, forteller Udelhoven, som fortsatt er like sterk i troen på at Ida skal nå verdenstoppen. Det skulle egentlig ha blitt OL-gull i London, men planen er blitt litt forsinket.

Klokkertro på opplegget

Årsaken til at duoen valgte å ligge i telt ved en campingplass i St. Moritz var fordi ikke engang prisen på vandrerhjem var til å holde ut. Og paret har lite penger. Men Ida Marcussen klager ikke. Tvert i mot.

Lukas Udelhoven og Ida Marcussen fra et tidligere mesterskap. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

— Det er litt «back to the roots». Telt var ideelt for meg og en fin opplevelse. Jeg hadde ikke så mye friluftsliv i barndommen, så det er fint å få oppleve det nå. Det er helheten i opplegget til Lukas som jeg føler at gjør meg sterkere, sier sørlandsjenta. - Hvordan var treningsmulighetene på campingplassen?

— Vi bodde bare 15 minutter unna sentrum, og der er det bane. Men vi trente ikke så mye på bane.

Ønsker dialog

Ida Marcussen står utenfor landslaget, men må følge ordre fra Norges Friidrettsforbund i visse saker. Blant annet tvang NFIF henne til å stille opp i et stevne hun ikke ønsket.

— Jeg håper vi kan få mer dialog med forbundet. Det er litt synd at de ikke kan ta mer hensyn til individuelle behov, sier Ida, som neppe kommer under NFIFs vinger før hun bryter samarbeidet med Lukas Udelhoven, men det vil aldri skje.

— Han er den perfekte treneren for meg, sier Ida, som slo gjennom i VM 2007. Norgesrekorden hennes er fortsatt fra det mesterskapet, men den kan ryke i Zürich, tror Ida.

— Jeg håper å ligge rundt persen i de fleste øvelsene, og norgesrekorden er innen rekkevidde, fastslår syvkjemperen.

I så fall lager nok Lukas Udelhoven et festmåltid!