MOLDE-ROSENBORG 1-3

KANESTRAUM: En svært glad Kåre Ingebrigtsen ledet Rosenborg til klubbens andre gull på to forsøk da Molde ble slått 3-1 på Ole Gunnar Solskjærs egen hjemmebane lørdag kveld.

Etterpå var det naturligvis voldsom glede i RBK-leiren og hos den store skaren av tilreisende trøndere.

— Vi åpnet bra og hadde kjempekontroll på det. Så plutselig, midt i en periode der vi begynte å spille på oss brudd midt på banen, klarte Molde å sette et bra trykk på oss, sier Ingebrigtsen.

**NORTHUG GLEDER SEG MED ROSENBORG:

(betalsak)**

For sen til ferja

Molde tok ledelsen og beholdt den til pause. Etter hvilen snudde Rosenborg kampen og vant til slutt 3-1. Dermed er seriegullet i boks. Ett poeng hadde vært tilstrekkelig for Rosenborg for å hente hjem gullet.

— I pausen handlet det om å være tålmodig, jobbe med presisjon og spille litt sikrere. Det gjorde vi, sier Ingebrigtsen.

En drøy time etter kampslutt dro Rosenborg tilbake til Trondheim i buss. Etter å ha blitt fraktet ut fra Molde med politieskorte, fikk RBK-stjernene en ufrivillig pause ved ferjeleiet på Kanestraum. Gullguttene ble akkurat for sen til ferja og måtte vente en ekstra halvtime.

LES OGSÅ:

LES OGSÅ:

Ingen Bajazzo-tur

Ved 22.30-tiden lørdag kveld var bussen på vei over fjorden til Halsa. Det er ventet at RBK-heltene kommer til Trondheim i ett-tiden i natt. Da fortsetter festen på Studio 26, nederst i Nordre.

— Finnes det så mange studio at det er 26?, smiler trener Kåre Ingebrigtsen, som gjør det fullstendig klart at han hadde bedre oversikt over utelivet i Trondheim på 90-tallet enn i dag.

— Vi ble i hvert fall enige om at Bajazzo var stengt. Det fikk vi ikke åpnet i fjor heller, sier han.

Bajazzo var et fast tilholdssted for Rosenborg etter store triumfer på 90-tallet, da Ingebrigtsen var blant stjernespillerne.

LES OGSÅ:

Pizza på bussen

Men selv om gullguttene kommer litt forsinket, er det ingen tvil om at det blir en skikkelig gullfest i Trondheim i natt.

— Vi skal ha pizza på bussen. Og det blir vel litt annet enn vann til drikke. Spillerne skal få lov til å kose seg. Jeg er redd det blir en tur ut på byen i kveld. Hvis de ikke får lov til å feire dette, har vi bommet totalt, sier Ingebrigtsen.

Kampen i Molde snudde da Mike Jensen satte inn utligningsmålet tidlig i andre omgang.

— Det betydde enormt, sier RBK-sjefen.

KAPTEINEN MED VIKTIG MÅL:

På vei mot cupfinale

Selv om det var en god følelse å sikre gullet på hjemmebanen til erkerivalen, ville Ingebrigtsen aller helst ha gjort det på hjemmebane.

— Jeg ville helst ha tatt det i Trondheim, foran 22 000 rosenborgere. Men for oss handlet det om å ta det så fort som mulig, sier han.

Nå blir semifinalen i cupen det neste høydepunktet for gullguttene. Med seier der blir det ny fest i Oslo under cupfinalehelga i november.