Ranheim hadde invitert til åpning av nytribune og foran drøyt 600 tilskuere innfridde hjemmelaget med en viktig 2-1-seier over Hødd.

Førsteomgangen var forholdsvis rolig selv om begge lag hadde noen tidlige muligheter til å ta ledelsen.

Etter at Robert Stene hadde skutt utenfor spilte Hødd seg til en god sjanse etter åtte minutter da Eirik Ulland Andersen dro seg fri og skjøt hardt over fra 18 meter. En fin mulighet for sunnmøringene, som ellers skapte lite mot et etterhvert høytpressende Ranheim-lag.

Deretter skjedde det fint lite før blåtrøyene fikk en gigantisk mulighet etter 35 minutter. Kristian Rømo Skille sprang fra mannen sin på kant og slo inn til Stene som kunne og burde gitt RIL ledelsen, men målsniken skjøt rett på keeper Jan Lennart Urke fra sju meter.

Trønderne skulle derimot slippe å vente lenge på ledermålet. Bare to minutter senere fikk Mads Reginiussen ballen foran mål på 19 meter og curlet ballen nydelig i mål i vårsola. Da tok det endelig fyr på en flott nytribune som dessverre hadde litt for mange tomme seter grunnet kollisjon med Rosenborg-Aalesund på Lerkendal.

Scoringen skulle definitivt kommet tidligere fra et underholdningsvennlig perspektiv, for etter 1-0 åpnet det seg mer både på fart og intensitet.

Åtte minutter etter sidebytte var Ranheim på ferde igjen og igjen var Skille arkitekt. Dro først bort tidligere Ranheim-spiller Christoffer Aasbak med en flott finte, men inne i boksen fikk Alexander Foosnæs aldri kontroll og fikk ikke avsluttet.

Ranheim mistet alle poengene til tross for sin 1-0-ledelse mot Jerv i serieåpningen og etter en time kom smertene tilbake. En nydelig flikk sendte Didrik Sereba igjennom for Hødd. Ballen gikk over Aslak Fonn Witry og til spissen som hadde løpt seg fri og iskaldt utliknet han til 1-1 for Hødd.

Blåtrøyene nektet derimot å la nye poeng slippe og fortsatte å føre kampen. Kvarteret før full tid hadde Simen Sandmæl en fin dobbeltsjanse, før Hødd minuttet senere lot Robert Stene få skyte fra 16 meter.

Det skulle de ikke gjort.

Innbytter Gjertsen kom inn som et frisk pust og fosset fremover før han la ballen til Stene som nok en gang banket inn scoring for Ranheim. Spissen har ikke mistet fjorårsformen og Ranheim kunne feire 2-1. Etter 80 minutter var Hødd farlig frempå igjen da Øystein Vestvatn hadde rom på høyresiden. Kantspilleren kom til avslutning, men kaptein Are Tronseth var fint nede og blokkerte.

Den største trusselen kom likevel på overtid, da innbytter Michael Karlsen misbrukte en utrolig sjanse fra fem meter etter en retur fra Even Barli. Der burde den tidligere Ranheim-spissen ha ødelagt dagen for gamleklubben.

Det gjorde han derimot ikke og trønderne kunne innkassere årets første trepoenger på andre forsøk.