Rosenborg — Sparta: 4-2 (0-2, 3-0, 1-0)

Før Rosenborg hadde levert sitt første skudd mot gjestenes mål, tok Sparta ledelsen 1-0 etter drøye fire minutter.

Dårlig periode

Om lag sju minutt ut i den første perioden, røk Greg Jacina i utvisningsboksen – og det ga overraskende nok Rosenborgs første store mulighet, da Lou Dickenson var helt alene gjennom. Men mannen med gullhjelmen maktet ikke å overliste keeper Johansson. Rosenborg berget i de to minuttene fire mot fem, men sekunder etter at de igjen ble fulltallige, scoret Sparta sitt andre mål for kvelden. Da tydet alt på at det ville bli en blytung kveld i Leangen ishall.

Skuddstatistikk: 4-16

Drømmestart

Slik skulle det ikke bli. Rosenborg fikk nemlig en drømmestart på andre periode. I spill fem mot tre reduserte Jamie Milam, og med avventende utvisning på Sparta fikk RIHK fortsette å spille med to mann mer. Da presenterte Greg Jacina seg, og satte inn 2-2. Dermed hadde Rosenborg reparert den elendige førsteperioden på drøye to minutter i starten av den andre perioden.

Drøye åtte minutter ut i perioden, var det klart for en debut med historisk sus i ishallen. Da scoret nemlig Markus Dahl sitt første mål i eliteserien, og sendte Rosenborg opp i ledelse 3-2. Sønnen til legenden ”Bie” Dahl var satt opp i førsterekka av trener Hasse Hansson, og kvitterte med å sette premieregoalen. Til stor jubel blant publikum og medspillere.

Mens utvisningene haglet mot Rosenborg i den første perioden, var det Sparta som ble straffet hardest i midtperioden.

Skuddstat: 12-8

Mål umiddelbart

Starten på tredje periode ble en kopi av den forrige, med et kjapt Rosenborg-mål. Allerede etter 47 sekunder scoret Jamie Milam sitt andre for kvelden, og hjemmelaget ledet 4-2. De neste ti-tolv minuttene var preget av tøffe dueller, og få målsjanser.

Bortelaget satte et massivt trykk på Rosenborg de siste fem minuttene av perioden, og det så til tider ut som Sparta spilte i overtall mens begge lag hadde fem mann på isen.

Skuddstatistikk totalt: 18-39