Petter Northug har hatt for vane å terge sine svenske konkurrenter etter sine største seire. En av Sveriges aller beste skiløpere, Johan Olsson, håper imidlertid at mosvikingen blir å se i VM i Falun i 2015.

Petter Northug vant 15-kilometeren under 2013-VM i Val di Fiemme foran Johan Olsson. Her feirer Northug seieren på podiumet, med Olsson i bakgrunnen. Foto: REUTERS, Giampiero Sposito

— Hvis jeg ser på skisporten som helhet, hadde de vært et utrolig tap om ikke Petter kommer til å være med i VM. Og selv hvis jeg ser på personen, ville det vært trist. Dersom jeg vinner vil det alltid bli snakket om at «man ikke vet hvordan det ville gått om Petter hadde vært med», sier Olsson i et intervju med den svenske avisen Dagens Nyheter. Adresseavisen har vært med Johan Olsson på trening. Se video øverst i saken.

Tidligere i oktober ble Petter Northug dømt til å betale 185.000 kroner i bot og sone i 50 dager for promillekjøringen i mai. Northug kan imidlertid søke om å sone med fotlenke hjemme.

I tillegg er det uklart når skistjernen må sone. Northug kan også søke om å få utsatt soningen til etter Falun-VM, som starter 18. februar.

- Livsfarlig i spurten

Northugs promillekjøring kom etter en noe skuffende sesong for nordmannen, men Johan Olsson har åpenbart fått med seg rapportene om at Northug nå er i sitt livs form, etter en sesongoppkjøring blottet for lange sykdomsperioder og skader.

— Jeg tror Petter kommer til å være veldig bra i VM, «Holmenkollen-bra». Umulig å riste av seg, og livsfarlig i spurten, sier Olsson.

— På den andre siden har jeg selv opplevd høster der jeg er i veldig bra form, men så har det ikke stemt etterpå, legger Olsson til.

2011-VM i Holmenkollen, som Olsson referer til, er kanskje det beste mesterskapet i Northugs karriere. Mosvikingen vant sølv på sprinten, gull på tremila og femmila, og sikret stafettgullet ved å knuse svenskenes Marcus Hellner inne på stadion.