Elverum liker svært dårlig at Norges Håndballforbund offentliggjorde innhold i kontrakten til Christian Berge.

Håndballforbundet sendte torsdag ut en pressemelding der det blant annet stod: «Tilbudet fra Norges Håndballforbund til Elverum var på 400.000 kroner. Dette er tilsvarende beløp som står nevnt i Berges kontrakt som minimums utkjøpssum for en utenlandsk klubb».

Dermed avslørte forbundet deler av arbeidskontrakten som Christian Berge har med sin arbeidsgiver Elverum Håndball Herrer. Og her har forbundet trolig offentliggjort informasjon som de ikke har lov til forhold til lovverket.— Det kommer nok an på hva partene i avtalen har avtalt. Skal en tredjepart uttale seg om innholdet i kontrakten, må nok partene samtykke, sier advokat Gunnar-Martin Kjenner.

Overtramp

Den tillatelsen har ikke forbundet hentet inn.

— Vi har sett at de har offentliggjort denne informasjonen og mener det er veldig uheldig fra forbundets side. Dette er noe som er fortrolig mellom oss og Christian Berge, sier daglig leder i Elverum HH, Jostein Borkhus.

— Dette er et overtramp og da primært mot Christian. Kontrakten skal være fortrolig og vi har ikke gitt noe samtykke, legger han til.

- Er du overrasket over at forbundet har gjort dette?

— Du må rette spørsmålene om hvorfor til forbundet og Erik Langerud, sier Borkhus.

Brudd

Så langt har ikke NHF og Elverum HH klart å blitt enige om en kompensasjon. Først krevde Elverum 2,5 millioner kroner, da de mente dette var restverdien på kontrakten de har med Berge. Det siste kravet fra klubben er ifølge forbundet på 725.000 kroner.

— Det har vært stillstand etter bruddet og vi har ventet på at de skulle komme på banen igjen. Og så blåser de fortrolig informasjon. Forbundet må svare på hvorfor de har gjort det, sier Borkhus.

Forbundet har kontrakten til Berge på sitt kontor.

— De har prøvd å gjøre den ugyldig slik at han kunne gå på én måneds varsel. Men en ekstern advokat har oppfattet hele tiden at dette er umulig slik som kontrakten er skrevet, sier Elverum-lederen.

- For sent på banen

Klubben kom 1. juli med et nytt krav om at Berge må lede klubben i kampene i den kommende sesongen samtidig som han er landslagstrener.

— Forbundet burde kommet på banen mye før. Nå er det bare en måned til oppstart og vi vil ikke at klubben skal ramle av stolen. Det blir ikke lett å erstatte treneren vår med så kort tid igjen til sesongen starter. Det er tross alt snakk om Christian Berge, sier Borkhus.

— Vi har ikke ønsket at saken skulle bli som den har blitt. Christian har også havnet mellom barken og veden i en klubb han har hørt til i seks år. Vi ønsker at han skal få komme opp av denne hengemyren, legger han til.

Verken generalsekretær i NHF, Erik Langerud, eller Christian Berge har så langt svart på våre henvendelser.