LEVANGER — BRYNE 1-0

Utgangspunktet var enkelt fra start for Levanger: Alt annet enn seier var ikke godt nok med tanke på å klamre seg til håpet om videre eksistens i 1.divisjon.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst i saken!

Levanger har levert resultater som det har stinket nedrykk av, med kun ett poeng på seks kamper. Dermed lå laget neste sist i divisjon med fem poeng opp til trygg grunn foran møtet med et Bryne-lag.

Det tok over en time før hjemmelaget virkelig kom i gang på Moan, men til slutt kriget Bendik Bye inn 1-0-scoringen som gir Levanger fornyet håp om å få kontrakt i 1.divisjon 2016. Når tre kamper gjenstår, er Levanger fortsatt nest sist. Men luken opp til trygg grunn er kun tre poeng når tre kamper gjenstår. Dermed ligger det an til en thrilleravslutning for Levanger – som møter topplagene Sandnes Ulf (borte) og Sogndal (hjemme), i tillegg til en svært avgjørende bortekamp mot bunnrival Follo.

Bryne best

Levanger startet svært offensivt med lange baller og stort ettertrykk, men det var Bryne som skapte den aller første farligheten. Hjemmelaget kastet tidlig mange mann i angrep og fikk trøbbel etter å ha pådratt seg et svært ugunstig brudd på venstresiden.

Det resulterte i store rom for Brynes spissduo i Oddbjørn Skartun og Aram Khalili, der førstnevnte fikk god til å prikke spisskollegaen på bakre stolpe. Khalili hadde løpt seg helt fri fra Bent Sørmo, men fikk ikke dreis i avslutningen under press fra LFK-keeper Ola Rygg.

Bryne fortsatte å være det farligste laget med sine kontringer og hadde god kontroll på et Levanger-lag som holdt seg til plan A, men da hjemmelaget endelig fikk i gang indreløperne ble det brått farlig fremover.

Tverrliggeren sto i veien

Etter en omgang stort sett med oppgaven om å halse etter langballer, fikk Simen Raaen Sandmæl Levangers første farlighet da han tok et diagonalløp bak Bryne-forsvaret. Bent Sørmos presise chip i bakrom var vakker, men Sandmæls prestasjon var et lite kunstverk. En tofotsfinte sørget for at meråkbyggen lurte seg forbi to spillere i et jafs, før han hamret ballen i tverrliggeren.

Det var Levangers eneste sjanse i 1.omgang, der Bryne skapte omgangens siste sjanse på en dødball på slutten. Men en beinparade av Ola Rygg sørget for at Levanger gikk til pause med uavgjort.

Stor Levanger-offensiv

Trekket med å sette Tom Erik Nordberg på topp hadde svært liten effekt mot et godt forberedt Bryne-lag i 1.omgang, men 20 minutter før slutt fikk Levanger endelig utbytte av kapteinens hodestyrke. Et godt forarbeid av Benjamin Stokke på venstresiden endte i et innlegg mot vukubyggens lugg. Nordberg var presset, men fikk til en god heading – som snek seg like over lengste stolpe.

Det tente hjemmelaget, som like etter skulle ta ledelsen. Bendik Bye fikk ballen på venstresiden før han lurte seg innover og fikk til en kvalifisert avslutning som ble stoppet. Men i det påfølgende angrepet skulle Levanger-spissen få hyll på byllen.

Stanget inn vinnermålet

For nærmest i samme angrep som Byes storsjanse, fikk Georg Flatgård ballen på venstrekanten. Han fikk god tid til å prikke Tom Erik Nordberg på bakre stolpe. Nordberg vant duellen med to Bryne-spillere og headet ned til Bendik Bye – som satte inn 1-0 til stor jubel blant drøyt 500 oppmøtte på Moan.

Like etter kunne Bye doblet ledelsen, men var millimetere for sein til å styre Flatgårds innlegg på mål – men tendens var klar: Levanger hadde virkelig fått blod på tann.

Matchvinner bakerst

Da holdt det virkelig på å bli en skikkelig kalddusj da Bryne kom svært nær å stjele poeng i sluttminuttene da Aram Khalili fremprovoserte en meget kvalifisert redning av Ola Rygg.

Nedrykkstruede jærbuer kastet mange mann i angrep som følge av kamptidspunkt og resultat. Et knallhardt innlegg fant en upresset Khalili. De fleste så nok ballen i hjørnet, men en glitrende redning av Rygg hindret utligning.

Massivt Bryne-trykk ga Levanger store rom fremover. Georg Flatgård kom helt alene med keeper på overtid, men nærmest umotivert chipet han ballen over Kristiansen – men til side for mål.

Men da Levanger holdt unna for presset, ble ikke kjempemissen avgjørende. Nå har Levanger håp i hengende snøre foran de tre siste kampene.