Haslum-Ivry 28-31Haslum er ubeseiret i serien, og har allerede spilt seg frem til NM-finalen, men gårsdagens kamp i Nadderudhallen viste at laget fortsatt har mye å lære før de kan kjempe om gull og glitter i europacupen. Det viste seg raskt at det å ta igjen Ivrys firemålsledelse fra kampen i Paris ville bli vanskelig, franskmennene var gode.— Vi gikk for å vinne, sier Pål Oldrup Jensen, Haslums hovedtrener.- Jeg synes vi spilte bra i en og en halv omgang, men det holdt dessverre ikke helt, sier han.

- Trenger læring

Treneren virket fattet, og ikke så veldig skuffet etter kampen. Dette var tross alt første gang Haslum deltok i europacupspill. - Dette er et mye høyere nivå enn det vi pleier å spille på, og vi blir raskere straffet for feilene våre. Vi trenger læring for å spille på dette nivået, og vi skal dra nytte av denne kampen. Neste år skal vi ta et skritt videre, sier treneren.

Greit med tap

Tidlig i annen omgang ledet bæringene med tre mål, og et fanatisk hjemmepublikum trodde avansement til neste runde var innen rekkevidde. Franskmennene slo derimot raskt tilbake, og alle i hallen skjønte hvor det bar da de gikk opp i fire måls ledelse med ti minutter igjen å spille. - Det er helt greit at vi tapte, og jeg synes vi skal være brukbart fornøyde. Vi kjempet og slet gjennom hele kampen. Neste år prøver vi igjen, sier Fredrik Dyve, som ble kampens toppscorer med ni mål.Gledelig for Haslum var det at Thomas Håkonsen endelig var tilbake på hjemmebane, etter skulderoperasjonen tidligere i år. Han hadde håpet på et litt hyggeligere gjensyn med Nadderudhallen.

Norsk jubel

— Det var lett å se på franskmennene hva rutine betyr på dette nivået. De var kalde og rolige, og gjorde ting uten fiksfakserier. De visste hva de skulle gjøre, og stolte på det. Det er sånne ting som gjør et lag bra i denne sammenhengen. Vi visste at det ville bli vanskelig å slå dem med 4- 5 mål, men det er litt bittert likevel. Jeg hadde virkelig troen på oss, påpeker Håkonsen.Én nordmann kunne feire da kampen var over. Trondheimsgutten Alexander Buchmann (22) er nemlig proff i Ivry. Han scoret tre mål, og bidro i tillegg med mange målgivende pasninger. - Haslum startet kampen i et vanvittig tempo, mye høyere enn det vi er vant til. Det var bra vi klarte å henge med fra starten av. Vi tok oss virkelig sammen i dag, og spilte godt sammen som et lag, sier han.