MINSK (aftenposten.no): Morten Ask ble sendt til sykehus etter kampen mot Tsjekkia i går etter å ha dekket et skudd med ansiktet.

Og da Norge skulle ta sitt offisielle lagbilde i ettermiddag kom Ask – med plaster på kinnet – rett fra sykehuset.

— Det går bra med meg, sa Ask og smilte.

Bra så det ikke ut da han gikk i isen med store smerter i går.— Jeg husker at jeg så han skjøt. Og at pucken kom flagrende mot meg. Og da tenkte jeg at jeg ikke kom til å komme meg unna. Da visste jeg at det kom til å gjøre vondt. Og vondt gjorde det. Det gjorde bare mer og mer vondt. Vanligvis, hvis man får et slag, så er det vondt der og da, og så går det over. Men dette ble bare verre og verre. Jeg så ikke at jeg hadde et søkk i siden, men det så legen, sier Ask.

Landslagets lege Ole Fosse skjønte tidlig at det trolig Dreide seg om et brudd.

— Jeg spurte om han var sikker og han sa ja. Og jeg så det først da jeg kom på sykehuset at det var noe som var slått inn, og da skjønte jeg det, sier Ask.

— jeg tror ikke jeg spiller kamp i morgen. Jeg spurte Ole på sykehuset om jeg kunne ha spilt. Og fikk til svar at jeg kunne ha spilt hvis det sto om livet. Men jeg får nok stå over, sier han muntert.

- Hva nå?

— Nå blir det flytende føde en stund fremover. Jeg skal ikke tygge, så det blir enkel mat i tiden som kommer. Når det først skulle skje så er det greit at sesongen er over, men aller helst skulle jeg vært det foruten.

Han sier han sov litt til og fra, men at natten har vært helt grei.

Lege Ole Fosse sier til Aftenposten at Ask tross alt har vært heldig.

— Han har vært veldig heldig. Det kunne gått mye verre. Men dette skal gå bra. Og sykehuset har gjort en fantastisk jobb. Vi fullroser den jobben de gjorde. Måten de tok vare på ham på og fulgte ham opp. De fortjener virkelig ros for den jobben de gjorde. Vi er superfornøyde med dem, sier Fosse.

— Det ser ikke ås galt ut, egentlig. Og det blir bra med så flinke folk rundt seg som jeg har hatt siden dette skjedde, sier Ask selv.

Ask ble vekket klokken ni i morges, før han ble sendt inn på operasjonsbordet klokken 11. Så bar det rett til lagfotografering etterpå.

Der kom meldingene tett:

— Skal du være med på treningen i dag, eller? Spurte Alexander Bonsaksen.

— Det er ikke så vanskelig å spille back, så det hadde jeg nok klart, sier Ask og ler