I Bergen benekter ikke Brann-ledelsen at AaFK har kommet med et bud på midtbaneterrieren Fredrik Haugen. Men AaFKs Henrik Hoff vil ikke være så bombastisk.

— Ja, vi ser etter et par nye spillere i sommer. Men om Fredrik Haugen er en av dem, vil jeg ikke si noe som helst om , sa Hoff til smp.no onsdag ettermiddag.

– Vi har til nå vært ute etter en høyrekant samt kanskje en sideback. Men nå ble Barrantes solgt, så kanskje er behovet vel så stort på sentral midtbane, sier han.

Michael Barrantes' overgang til Kina betyr at Aalesund trenger forsterkninger. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB scanpix

Uansett kan ikke AaFK få klar nye spillere før 22. juli, når det norske vinduet åpner. Men da tror vi også at AaFK vil handle raskt, for det er liten tvil om at stallen trenger å styrkes nå.– Vi skal IKKE rykke ned i år, om noen er redde for det, fastslår Hoff.

Som ber oss ta kontakt med hovedtrener Trond Fredriksen når det gjelder rent sportslige ting i klubben. Fredriksen er med i AaFKs nye sportslige utvalg – der er ikke Hoff med.

Felles munnkurv

Så hva skjer med Fredrik Haugen, Trond? Henter dere ham?

— He-he, du får ikke navn fra meg. Vi har felles munnkurv akkurat nå! Men ingen tvil om at vi bør styrke oss i løpet av overgangsvinduet. Det mest prekære er høyrekanten, der vi har slitt hele sesongen. Det er 1. prioritet hos meg, i hvert fall. Så spørs det om vi kan finne en erstatter for Barrantes sentralt. Vi finner nok ikke en spiller med de ekstreme offensive ferdighetene som Mike har, men vi kan kanskje finne en som har bedre kapasitet på en del områder der Barrantes ikke var like flink, sier Fredriksen.

Hoff håper på to nye i sommer?

— Personlig er jeg fornøyd med én, dersom vedkommende er god nok. Men to nye hadde vært helt topp.

AaFK-treneren fastslår at AaFK er inne i en fornorskings-prosess i spillerstallen.

— Vi ønsker flere norske spillere i stallen. Vi så det eksempelvis da Sten Grytebust ble skadet, og vi hadde fylt opp utenlandskvoten vår. Det hadde ikke vært noe problem å hente inn en god utenlandsk keeper, men det norske markedet var helt dødt. Så dersom vi klarer å hente inn to nye spillere i sommer, så ser jeg gjerne at de er nordmenn.

Savner en speider

— Dessuten har vi mistet oversikten over det utenlandske markedet, etter at Harald Aabrekks jobb som speider ble lagt ned. Før hadde vi rimelig god kontroll over tilgjengelige utenlandske spillere, det har vi ikke nå. Hele klubben ønsker å gjeninnføre en speider-stilling, men alt koster penger. Og vi kan ikke bruke penger vi ikke har.

Nå konsentrerer Trond seg mest om søndagens uhyre viktige hjemmekamp mot Mjøndalen. Vinner AaFK den, er bunnstriden laaaangt unna.

— Vi vet hva som gjelder i den kampen, det skal ingen tvile på!