Neymar glitret i Lionel Messis skadefravær da han scoret fire mål i Barcelonas 5-2-seier over Rayo Vallecano lørdag.

Brasilianeren lekte seg med Vallecano-forsvaret på Camp Nou lørdag kveld. Angriperen imponerte med hele fire scoringer og en målgivende pasning.

– Jeg er veldig fornøyd med seieren og måten vi spilte på. Rayo er et godt lag og det kostet å slå dem, sa Neymar etter kampen.

Før Neymar startet på det som skulle bli hans store kveld, yppet Rayo seg i Barcelonas storstue. Bebe slo et glimrende innlegg til Javi Guerra som gjorde 1-0 etter et kvarter. Særlig mye mer hadde ikke gjestene å by på.

Etter 21 minutter ble Neymar felt i 16-meteren av Diego Llorente. 23-åringen tok selv straffen og reduserte til 1-1. Ti minutter senere ble Neymar igjen felt og dommeren pekte på ellevemetersmerket på nytt. Nok en gang satte Barcelona-spilleren ballen i mål fra krittmerket.

Suárez-samspill

Neymar ble også ved to andre anledninger i løpet av de første 45 minuttene felt innenfor boksen, men dommeren valgte noe tvilsomt å ikke peke på straffemerket.

I annen omgang fortsatte Neymar oppvisningen, men også de to neste målene var av den enkle sorten. 3-1 kom etter at målvakt Tono måtte gi en retur på et skudd fra Luis Suárez. Hans fjerde for kvelden fikk han servert av Suárez da spissen uselvisk spilte Neymar på blankt hold.

13 minutter før slutt fikk Suárez tilbake for strevet. Neymar slo et innlegg på hode til Suárez som laget Barcas siste mål for kvelden.

Fire minutter før slutt reduserte Jozabed til 5-2. Rivalen Real Madrid vant sitt oppgjør 4-0 mot Levante lørdag. Eibar og Sevilla spilte 1-1. (©NTB)