— Real Madrid ønsker å signere Martin Ødegaard (norsk, 15 år). Han var på Valdebebas (Real Madrids treninsfelt, journ .anm.) for andre gang i dag, skriver José Luis Sánchez på Twitter.

Han er en profilert journalist i TV-kanalen La Sexta og følger Real Madrid veldig tett.

­- Han er i utgangspunktet en av de journalistene med best rykte. Han har vært først ute med mange av kontraktsforlengelsene i Real Madrid. Hvis han melder det, vil jeg tro at det ligger noe i det, sier C Mores Petter Veland, som er fotballkommentator og ekspert på spansk fotball.

Godset vil ikke kommentere

Strømsgodset har i dag treningsfri, men sportslig leder Jostein Flo vil hverken avkrefte eller bekrefte at Martin Ødegaard befinner seg i Madrid.

— Jeg ser ingen grunn til å kommentere hvor han er. Det er så mye spekulasjoner rundt ham, sier Jostein Flo til Aftenposten.

ET REALT TRENINGSFELT: Her ser du Real Madrids treningsfelt Valdebebas i Madrid. Det er her Martin Ødegaard skal ha blitt observert mandag. Foto: Ap

Frarådet Real Madrid

Godset-unggutten skal være ønsket av nærmest samtlige storklubber i Europa — inkludert Barcelona, Real Madrid, Liverpool, Manchester United og Ajax.

I et intervju med VG anbefalte Ajax-manager Frank de Boer 15-åringen å droppe Real Madrid.

— I Madrid venter de ikke på en gutt som ham, sa han til avisen i slutten av oktober.

Petter Veland mener det vil være dristig å melde overgang til den spanske hovedstadsklubben.

Mener Ajax og Barcelona er bedre alternativer

— Hvis han velger Real Madrid, tenker jeg at vi har med en modig gutt med høy selvtillit å gjøre. De aller fleste jeg har snakket med anbefaler ham å dra til Barcelona eller Ajax fordi de opp gjennom historien har et rykte på seg for å gi unge talenter sjansen. Det er en del av klubbfilosofien. Men Real Madrid satser mer og mer på unge talenter de også, sier Veland til Aftenposten.

Pappa Hans Erik Ødegaard har tidligere uttalt at han og sønnen kanskje kommer til å reise på besøk til flere klubber for å se på forholdene - men at det kommer til å skje først etter sesongen.

Hans Erik Ødegaard har ikke besvart våre henvendelser.

Fakta:

Martin Ødegaard

  • Født 17. desember 1998 (15 år)

  • Klubb: Strømsgodset

  • Mål/målgivende pasninger i 2014: 3/7 (11+7 eliteseriekamper)

  • Ble tidenes yngste A-landslagsspiller for Norge mot Emiratene i august

  • Ble tidenes yngste spiller i en EM-kvalifiseringskamp da han fikk 26 minutter mot Bulgaria 13. oktober

  • Sønn av tidligere Strømsgodset- og Sandefjord-spiller Hans ErikØdegaard.