DELT FØRSTEPLASS: Rosenborg og Molde, her representert ved Nicki Bille og Martin Linnes, deler pokalen som årets arrangør. DELT FØRSTEPLASS: Rosenborg og Molde, her representert ved Nicki Bille og Martin Linnes, deler pokalen som årets arrangør. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB Scanpix

Molde og Rosenborg beste arrangører

Da ble det pokal til Trondheim likevel.

Mens lagene i Norge varierer i prestasjonene ute på banen, er det stabilitet i Norges Fotballforbunds konkurranse om hvem som er beste arrangør i eliteserien. Også i år er det Molde, Rosenborg og Aalesund som topper arrangørtabellen – men årets cupfinalister på delt 1. plass. Vinnerne får pokal overlevert på første hjemmekamp i 2014. Det er forbundets delegater som vurderer en rekke kriterier ved arrangementet i kamper i eliteserien, toppserien for kvinner og 1. divisjon — blant annet organisering, sikkerhet og gjennomføring. Ved kampens slutt blir det gitt en totalvurdering (karakter) av arrangementet.

I kåringen av «Årets arrangør» legges samtlige av lagenes hjemmekamper til grunn, og lagene plasseres etter utregning av snittkarakter etter endt sesong.

I de øvrige ligaene utmerker Stabæk seg med seier både i 1. divisjon og kvinnenes toppserie.

Ifølge NFF er årets arrangementer preget av et høyt nivå, med snittkarakterer over 9 poeng på de tre første plassene i Tippeligaen, og tett opp mot 9-tallet også i de andre ligaene.

Eliteserien 1. Molde

1. Rosenborg

3. Aalesund

1. divisjon 1. Stabæk

2. Fredrikstad

2. Sandefjord

Toppserien 1. Stabæk

2. Vålerenga

3. Klepp