DIREKTE 20.45:

I flere år nå har vi jamret over det norske A-landslaget, og det har vi virkelig hatt grunn til!

I alle andre idretter kunne vi enkelt ha konstatert at Norge er sjanseløse mot en stormakt som Italia.

Tenk om et lag med samme statistikk som Norges fotballgutter skulle møte vårt kvinnelandslag i håndball. Muligheten for en overraskelse ville vært null.

Men fotball ligner verken håndball eller andre lagspill. En enkel liten hendelse kan være nok, et plutselig lyst øyeblikk, en tabbe hos motstander eller dommer, og svisj, sensasjonen er et faktum.

Tør DU garantere italiensk seier på Ullevaal? Jeg tør det ikke, enda besk kritikk har vært min spesialitet de siste årene.

For det første: Italia er ikke akkurat hot for tiden med en fersk VM-flause, flere og utrygge spillere, ny trener og klubbfotball på nedtur.

For det andre: De store fotballnasjonene er erfaringsmessig svakere like etter et mesterskap og den renovasjonen som har fulgt. Bare se hvor ille det gikk for Portugal hjemme mot Albania.

For det tredje: Psykologisk er det noen ganger lettere for et svakere lag enn for en favoritt, og noen ganger kommer overraskelser når ingen venter det. Og ingen i hele fotballverdenen venter noe som helst av Norge.

For det fjerde: En idrett så marginal som fotball er utsatt for tilfeldighetenes spill. I utgangspunktet er ikke tilfeldighetene på favorittens side.

Og med disse tvilsomme resonnementer har jeg prøvd å overbevise meg selv om at Norge kan pine ett poeng ut av kampen i kveld.