Etter en meget oppløftende start har det gått langt tråere for Åge Hareide som dansk landslagssjef.

Mandag kommer den danske avisen Ekstra Bladet med følgende ultimatum til Hareide: Vinn neste kamp, eller forsvinn.

«Skal vi allerede snakke om neste landslagssjef? Ja, hvis ikke Kasakhstan blir beseiret, så bør vi det», skriver avisens sportsredaktør Allan Olsen.

Danmark tapte 0-1 hjemme for Montenegro forrige måned. Det var danskenes andre strake tap etter at det også ble nederlag i Polen. Danmark er dermed nummer fire i gruppe E – fire poeng bak lederlagene Montenegro og Polen.

Skulle til VM

Fredag venter Kasakhstan hjemme i København. Den kampen må Hareide vinne.

«Åge Hareide sa det selv på pressemøtet forrige uke da han tok ut troppen. Vinner ikke Danmark over Kasakhstan fredag, så er det sannsynligvis et farvel til Russland 2018», skriver Olsen i Ekstra Bladet.

«Den voldsomt sympatiske nordmannen har kontraktutløp sommeren 2018, men holdningen herfra er ganske klar: Går det galt i VM-kvalifiseringen allerede fredag eller tidlig i 2017, bør Det danske fotballforbundet (DBU) finne en ny landslagssjef», skriver han.

Da mener Ekstra Bladet at det vil være like greit å få inn en ny sjef med en gang.

«Hareides primære jobbeskrivelse har vært ganske enkel: Få Danmark til VM».

Humøret tilbake

Det er tydelig at Hareide er godt likt.

«Åge Hareide har bragt smilet og humøret tilbake på landslaget», skriver Ekstra Bladet, men legger til at dette er likegyldig så lenge resultatene uteblir.

DBU har faktisk aldri tidligere sparket en landslagssjef før kontraktens utløp.

«Det beste svaret er selvfølgelig en klar seier fredag, for selvfølgelig vil det være for tidlig å forlate bordet, Hareide», skriver Ekstra Bladet.