— Vi skaper jo mye sjanser i hver kamp, men ikke vært dyktige nok til å sette dem. I dag var vi dyktige nok, sier trener Steinar Skeie.

— Vi vet at vi kan, og i dag satt det skikkelig – da blir det mye mål, sier Vindbjarts storscorer Øyvind Gausdal, som scoret to av Vindbjarts mål i nedsablingen av Tønsberg.

To mål før pause

Venndølene har slitt i starten av sesongen, og sto med kun fire poeng etter sju spilte serierunder.

Men de spilte flott fotball i 1. omgang, og skapte en del sjanser tidlig i kampen. Men målene lot vente på seg til det gjensto ti minutter av omgangen.

Victor Vindfjell satte fart på høyresiden og slo inn i feltet. Ingen Tønsberg-spillere plukket opp Thomas Zernichow, som bredsidet inn det første målet.

Like etter var det et nytt innlegg, som ble klarert ut til Jesper Jansen. Han fikk et drømmetreff fra 16 meter og ballen føk inn i hjørnet.

— Vi styrte kampen i 1. omgang. Den var veldig bra gjennomført. Men så snudde kampbildet i 2. omgang, forklarer Skeie.

Tre målgivende av innbytter

For det tok ikke mer enn sju minutter etter hvilen før Tønsberg utlignet. Christian Østli ble spilt fri alene med keeper Benjamin Boujar, og spissen satte ballen flott i hjørnet.

— Da ble vi presset, men klarte å rydde unna gang på gang. I stedet for at de utlignet, fikk vi vi 3-1 – og da bare rant det inn, sier Gausdal.

Vindbjart satte inn venstreback Nikolai Harris etter 56 minutter – et bytte som skulle vise seg å bli avgjørende. Bergenseren hadde tre målgivende pasninger etter han kom inn – den første etter bare fire minutter på banen. Et godt slått frispark av Harris ble møtt av pannebrasken til Øyvind Gausdal, som flekkefjæringen headet kontant i hjørnet.

Med drøye kvarteret igjen på klokka slo Harris en corner som Børge Engesland stanget i nota.

- Måtte gni oss i øynene

Fire minutter før slutt var Harris på farten igjen. Han slo inn og foran mål sto høyreback Alexander Jones som med sin svake venstrefot plasserte ballen elegant i krysset.

— Han har vel nesten ikke truffet bra med venstrebeinet en gang, så vi måtte gni oss i øynene da vi så at den gikk i vinkelen, ler Gausdal.

På overtid var det storscoreren selv som fikk æren av å avslutte scoringsballet. Jesper Jansen kom ned til dødlinja og slo ballen ut i feltet. Gausdal skjøt på direkten, men ballen traff Victor Vindfjell i ryggen. Men på det andre forsøket kunne selv ikke egne medspillere hindre «Gaus» fra å sette sitt sjette mål for sesongen.

Med denne seieren har Vindbjart nå sju poeng og ligger på 10.-plass. De er nå tre poeng bak Strømsgodset 2, som innehar 7.-plassen – den som gir fornyet 2.-divisjonskontrakt neste sesong.