På Medal Plaza utenfor Olympiastadion i Amsterdam fikk Trond Nymark medaljen han skulle ha hatt for syv år siden.

Refser IAAF

IAAF-president Sebastian Coe gikk tilfeldigvis forbi Nymark da han ble intervjuet av norsk presse etter gullseremonien med Ja, vi elsker. Med hundre desibel dundrende ut fra høyttaleren og en hastig gratulasjon var det ikke tid for å ta Coe i kraven. I stedet gjør Nymark det overfor Aftenposten.

– Dette handler like mye om korrupsjon i IAAF som det handler om doping i Russland. Hadde IAAF vært fritt for korrupsjon og virkelig villet bekjempe doping, hadde neppe problemene i Russland vært like omfattende, analyserer VM-vinneren

– Slik sett synes jeg IAAF har sluppet lett unna i forhold til Russland i pressen. I denne saken burde IAAF se sin rolle i den pågående saken og utbetale kompensasjon til de utøverne som er rammet mye grunnet korrupsjon i IAAF.

Tyst fra DNB

– Det er minnene du husker, ikke medaljene, sier Nymark når vi spør hva han skal gjøre med gullet. Det havner i en skuff.

– Dette var veldig spesielt. Jeg er vant til å stå som nummer to på pallen. Tårene kan komme når jeg føler urettferdighet, ikke så lett når noe er fortjent. Onsdag kveld var det urettferdighet som ble rettet opp – med EA-president Svein Arne Hansen som premieutdeler.

Aftenposten spurte i forrige uke sponsorsjef DNBs sponsorsjef Camilla Forberg om banken kommer til å betale ut gullbonusen Nymark ble snytt for. Fortsatt har vi ikke fått noe svar.