Tidligere Manchester United-spiss Erik Nevland tror Anthony Martial sikrer United-seier mot byrival City søndag. Alf-Inge Håland minner Nevland på at City også har farlige matchvinnertyper.

Nevland var under kontrakt med United i perioden 1997-2000, mens Håland var i City fra 2000 til 2003. Begge ser fram til søndagens derby.

— Det blir veldig spennende. Jeg gleder meg. Det er denne typen kamper man ser etter når terminlisten offentliggjøres før sesongstart, sier Nevland (37) til NTB.

foto
Erik Nevland som Manchester United-spiller. Foto: Digitalsport

— Det er nok en veldig spesiell stemning i byen før kampen. Man skal jo møte rivalen rett borti gaten, tilføyer han.

Tror på hjemmeseier

37-åringen mener kampen kommer litt for tidlig i sesongen til å bli tittelavgjørende. Likevel er den viktig på flere måter, understreker han.

— Ser man på tabellposisjonen er dette en kamp begge lag vil unngå å tape. Det tror jeg matchen kan preges litt av. Det kan bli forsiktig fra begge lag i starten, sier Nevland.

Det er denne typen kamper man ser etter når terminlisten offentliggjøres før sesongstart.

— Samtidig er det viktig for begge lags fans å vinne kampen. Det har med skryteretten å gjøre. Selv håper jeg det kommer et tidlig mål. Da blir det veldig åpent, legger han til.

Selv er Nevland sterk i troen på United-seier. Han mener fraværet av de skadde City-stjernene Sergio Agüero og David Silva er gunstig for «de røde djevlene».

— Hjemmefordelen og City-skadene gjør at jeg tror dette går i favør United. Jeg tror Anthony Martial avgjør med et øyeblikks magi. Han har virkelig vært en trussel siden han kom til United, sier Nevland.

«Boost»

Alf-Inge Håland (42) mener utfallet av søndagens kamp kan bli avgjørende i tittelkampen.

foto
DUELL: Uniteds Roy Keane i duell med Alf-Inge Håland i 2000. Året etter kvestet Keane Håland. Foto: JEFF J. MITCHELL / REUTERS

— Akkurat på dette tidspunktet i sesongen vil det kanskje ikke vises så godt, men når vi kommer til sesongavslutningen kan søndagens resultat ha stor betydning. Da kan man se tilbake på denne kampen og tenke at «de tre poengene var avgjørende», sier Håland til NTB.Han tror det blir en spennende affære på Old Trafford.

— Man får en stor «boost» hvis man slår erkerivalen. Selv om man skal ha samme tilnærming til hver eneste kamp, merker man på omgivelsene at en slik kamp er spesiell. Manchester-derbyet er ekstra kjekt, sier Håland.

Han følger fortsatt med City, og 42-åringen sier han er tilfreds med lagets sesongstart.

— City leder jo serien, og laget har vunnet to av tre kamper i mesterligaen i tillegg. Det er bra, sier Håland.

- Erik Nevland tror Anthony Martial avgjør på søndag. Hva tenker du om det?

— Martial har fått en veldig god start i United. Men City har jo også en del klassespillere, påpeker en munter Håland. (©NTB)